Samsung se opravičuje za smrt svojih delavcev

Svetovni proizvajalec mobilnih telefonov in druge elektronike, korejski Samsung, se je uradno opravičil zaradi bolezni in celo smrti, ki so nastale kot posledica dela v njihovih tovarnah za proizvodnjo čipov.

Predsednik Kinam Kim je v izjavi povedal sledeče:

“Nismo se dovolj potrudili, da bi razumeli skozi kakšno bolečino so morali iti družinski člani preživelih.”

Kljub opravičilu, pa korejski gigant ni priznal direktne krivde za smrt svojih delavcev. Že dolgo krožijo namreč obtožbe glede naravnost toksičnih pogojev, ki vladajo v njihovih tovarnah. Delavci naj bi obolevali zaradi raka, zgodilo se je nekaj splavov ter celo smrti.

Julija letos je Samsung sklenil dogovor s svojimi delavci, ki so bili izpostavljeni njihovim kemikalijam v obliki izplačila, ki bo znašalo dobrih 130.000 dolarjev. To vsoto bodo prizadetim izplačali do leta 2028.

Zagovorniška skupina, imenovana Sharps, se bori za pravice delavcev, na čelu nje pa je Hwang Sang-gi, čigar hčerka je delala v Samsungovi tovarni in je umrla za posledicami levkemije. Hwang pravi, da je zbolelo okoli 200 delavcev in kar 70 njih je kasneje tudi umrlo.

Hwang Sang-gi je zaradi posledic levkemije izgubil hčerko, ki je delala v Samsungovi tovarni.

Na novinarski konferenci je Hwang izjavil:

“Nobeno opravičilo ni zadostno, glede na to koliko ponižanja smo doživeli od Samsunga v zadnjih enajstih letih, bolečine od bolezni ter bolečine od izgube bližnjih.”

Tako, naslednjič ko pogledate svoj prenosni gizmo, se lahko morda za sekundo zamislite, kakšno trpljenje so doživeli tisti, ki so vam ga sestavili v naravnost nečloveških pogojih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime