Apple ima resne probleme z varnostjo

Apple se trenutno na ameriškem trgu ubada s precej slabo prodajo svojih najnovejših iPhone telefonov XS, XS Max ter XR. Probleme povzroča velecenjeni predsednik Trump, kateri grozi z zvišanjem tarif izdelkov kitajskih proizvajalcev in glede že na tako visoke cene najnovejših mobilnih naprav, takšne grožnje ravno ne pripomorejo pri nadaljnji prodaji.

Kot da to en bi bilo dovolj, je Apple sedaj naletel na novo odkrito varnostno luknjo. Zadeve niso odkrili sami ampak podjetje DriveSavers, ki se ukvarja predvsem z rešitvijo izgubljenih podatkov. Kot pravijo, so odkrili varnostno luknjo, s katero lahko dobijo, s 100% zanesljivostjo, dostop do naprave. Ranljivi pa niso samo telefoni, saj je ranljivost prisotna tudi na tablicah iPad oz. na napravah, ki poganjajo operacijski sistem iOS 12. Slabih novic tule za Apple še ni konec.

Pretkani DriveSavers ranljivosti namreč ne želijo razkriti saj nameravajo okoli nje zaslužiti lepe denarce. Svojim kupcem zaračunajo tudi do 3.900$ za dostop do zaklenjenih naprav a pravijo, da uporabljajo striktne identifikacijske protokole, ki naj bi zagotovili, da ne odklepajo nelegalno pridobljenih naprav.

Tako je na Applu, da čim prej odkrije novo varnostno luknjo in jo zakrpa kar seveda ni ravno lahko opravilo. Medtem pa lahko samo upamo, da zadeve ne odkrije še kakšen nepridiprav, ki bi ranljivost izkoristil sebi v prid.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime