Gearbest PS4 kontroler – VS – Sony PS4 kontroler – kateri je boljši?

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je PS4 odlična kontrola in da je nakup dodatnega kontrolerja zanjo drago opravilo. Uradne Sony prodaja za pregrešno dragih 60€ in absolutno vsi ne bodo pripravljeni odšteti zanj več kot petdesetaka, sploh, če ga nameravajo uporabljati občasno. No, že dolgo na srečo obstajajo alternative in sploh kitajske trgovine so jih polne. Gearbest nam je tako na test poslal enega izmed njihovih Bluetooth kontrolerjev, ki se drugače prodajajo za slabih 26€. Enostavno poimenovan “Portable Controller Wireless Bluetooth with USB Cable for PS4” ne zveni ravno obetavno in glede na to, da gre za kitajsko robo, ki zna včasih biti inferiorne kvalitete, smo za vas pripravili test, da si lažje ustvarite lastno mnenje, ali se nakup splača. Trenutno je kontroler celo znižan na 22€ in ja, definitivno je dober čas za nakup, če se odločite zanj. Ampak poglejmo si najprej, ali se to sploh splača. Za glavno primerjavo bomo uporabili originalen Sony PS4 kontroler, ki seveda velja za nekaj, k čemu si vsi neuradni modeli skušajo približati, kolikor je pač možno glede na nižjo ceno.


Če bomo na izdelku opazili kakšno napako bomo članek ustrezno spremenili (npr. hitra odpoved stikal, izraba itd.)

Povezava do izdelka

Povezava vsebuje id, kjer ob vsaki prodaji prejmemo del provizije, ki ga vlagamo v nakupe nadaljnjih izdelkov. Če ti je opisan izdelek všeč, ga lahko vzameš tudi z njeno odsotnostjo (pobrišeš del po .html), ne zamerimo:) . Vsi testi so opravljeni neodvisno in predstavljajo našo mnenje.


Video opis

 


Embalaža, v kateri se kontroler nahaja je zelo osnoven plastični prilagojen modul v kartonasti škatli s prozornim sprednjim delom. Zraven kontrolerja pa dobimo tudi standarden Micro USB kabel ter kratka navodila. Zaradi stilske privlačnosti smo se odločili testirati kamuflažni model, a po želji je kontroler možno nabaviti tudi v črni barvi, a razlika med obema se nahaja zgolj v barvi.

Že na prvi otip lahko opazimo, da je kontroler nekoliko lažji od originalnega, a kar se tiče kvalitete izdelave, sem bil precej presenečen. Skoraj popolnoma so zadeli obliko in postavitev, kvaliteta izdelave pa deluje skorajda primerljiva, vsaj v kolikor sem kontroler uporabljal. Na dolgi rok težko rečem, kako je na stvari. Že tu se kontroler razlikuje od večine ponaredkov, saj za te že na prvi pogled vidiš, da dobiš dejansko manj, kot pa si plačal, četudi si plačal izjemno malo.

Glede udobja pri držanju je zelo podoben, je pa tekstura spodnjega dela nekoliko bolj hrapava, saj namesto gladkega drsenja uradnega kontrolerja lahko otipamo rahle izbokline. Pri drsni ploščici pa opazimo ravno obratno stvar, saj je pri originalnem kontrolerju rahlo hrapava, medtem, ko gre tu za povsem gladko površino.

Oznake na tipkah so drugače oblikovane, a še vedno so vse tipke na svojem mestu in tako ni potrebno pretirano ugibati, kje se kaj nahaja. Ampak, kaj pa glede kvalitete uporabljenih stikal, kjer neuradni kontrolerji najpogosteje pogorijo? Če začnemo pri standardnih tipkah na obeh straneh delujejo ob pritisku nekoliko bolj surovo, a občutek je vseeno precej podoben. Gobici sta na občutek povsem identični, a ponovno tu težko rečem, kako se obneseta na daljši rok.

Prvo večjo razliko zapazimo pri gumbih share in options ki delujeta absolutno slabše kvalitete na dotik in prav tako se oglasita z glasnim klikom, tako da sklepam, da so uporabili povsem drugačna stikala. Za konec poglejmo še desni in levi zgornji in spodnji “trigger”. Tudi tu je občutek skoraj identičen, tako da se definitivno vidi, na katere dele so najbolj pazili, in to so ti, ki jih najbolj uporabljamo med igranjem. Kar se tiče ostalih delov, ima luč drugačen odtenke, a drugih stvari, ki bi kontrolerja ločile, praktično ne najdem.

Kontroler se definitivno obnese podobno kot originalni in občasno sem povsem pozabil, da v rokah držim ponaredek. Nekoliko je lažji, a udobje je primerljivo in stikala se obnesejo dobro, zaznavanje je odlično in tudi občutek ni drugačen, razen seveda pri menijskih gumbih. Baterija po moji oceni zdrži nekoliko manj, a ker nisem meril točnega časa, raje ne bi dajal pripomb, v vsakem primeru pa je primerljiva in kontroler zdrži kar nekaj ur uporabe brez polnjenja. Kvaliteta zvočnika je primerljiva in nasploh so opravili presenetljivo dobro delo za tako nizko ceno.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Bil sem pozitivno presenečen, saj je kvaliteta tega brezimenskega kontrolerja definitivno na več kot sprejemljivi ravni, sploh glede na nizko ceno. A vseeno tu in tam opazimo manjše pomanjkljivosti, ker uradni kontroler je pač uradni kontroler. Skrbi me sploh vzdržljivost po kakšnem letu uporabe. A vseeno kontroler lahko priporočam, če ste ali uničili ali izgubili priložen kontroler in iščete poceni zamenjavo ali pa potrebujete rezervni kontroler za nekoga, s kom občasno igrate skupaj. Ampak v kolikor pogosto nažigate konzolo, še vedno raje posežite po dražjem originalu, saj ga ni mogoče nadomestiti. V kolikor pa se odločite za nakup tega neimenovanega prisklednika, pa definitivno kliknite na link proti vrhu, saj je kot omenjeno kontroler trenutno znižan.Gearbest PS4 kontroler - VS - Sony PS4 kontroler - kateri je boljši?