So za pandemijo Fortnite krivi starši?

Fortnite ni zgolj priljubljena igra, je ena izmed najbolj igranih iger vseh časov in trend naraščanje še kar ne pojenja. Kot že pri marsikaterem drugem popularnem naslovu gre za zasvojljivo igro, nekateri nekdanji igralci so šli celo tako daleč, da so ga oklicali za digitalni heroin. Število rehabilitacijskih klinik, ki pomagajo pri reševanju zasvojenosti narašča, slike zasvojenih otrok so vse pogosteje vidne na naslovnicah.

O priljubljenosti priča rekordna rast podjetja Epic, ki je vredno že kar 15 milijard €. V drugem poizkusu (po zmerno popularnem PvE načinu igranja) jim je uspelo naleteti na dobesedni rudnik denarja, saj so z mešanico risankaste igre z Battle Royale osnovami (enak princip kot trilogija Hunger games ali pričetnik izraza, film z imenom Battle Royale) ustvarili nov hit.

Tako se vedno znova znajdemo pred znamenitim:”Kdo je kriv?”. Preprosto je v naši naravi, da imamo radi preprostega krivca za vse težavnostne spone, ki jih doživljamo vsakodnevno.

Svoje mnenje je delil tudi najbolj znani Fortnite igralec Ninja. Za problem je okrivil starše otrok, ki otrokom ne znajo omejiti igralnega časa.

Ninja, ki ima preko 11 milijonov sledilcev, 500 000€ plače in se je nedavno pojavil na naslovnici ESPN, je nedvomno avtoriteta, vsaj kar se tiče Fortnite. Kot odgovor na Bloomberkov prispevek je napisal:

“Naslov bi moral biti slabi starši, ki ne vedo, kako otrokom onemogočiti ali omejiti igralni čas.”

Po svoje ni presenetljivo, da Ninja brani igro, s katero služi lep denar, a vendarle. Problem več kot očitno ni črno bel. Če otroku pustite za računalniku sedeti več kot 12 ur dnevno, pa je dobršen del krivde zagotovo tudi na vas.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime