Cube World, a ta igra še sploh obstaja?

Ne morem verjeti, da sem se spravil pisati o igri, ki je zadnjo posodobitev dočakala pred več kot 5 leti. Zagotovo zgleda malce neumno, a še težje je verjeti, kako veliko »živo« skupnost slednja obsega. Ampak kaj se sploh dogaja in ali lahko pričakujemo tisti dan D, ko bo vendarle izšla?

Cube World je s svojo prvo igralno verzijo povzdignil veliko navdušenja, skoraj vsi večji YouTuberji in streamerji so jo igrali. Skupnost ji je hitro nadela naziv »naslednik Minecrafta«. Njena spletna stran je dobivala gromozanski obisk, tako velik, da je bilo skoraj nemogoče priti do legalne kopije igre. Forum je bil poplavljen z idejami, kot tudi z opisi težav, na katere so igralci naleteli. Nato je sledilo tako dolgo zatišje avtorja, da so mnogi obupali nad igro in jo preprosto odpisali.

A popolnoma nepričakovano je avtor spet pokazal znake življenja in začel objavljati na svojem Twitter profilu, na čem točno sploh dela. Skupnost je zaživela, mnogi, ki so igro odpisali, so se vrnili, pričakovanja o novi posodobitvi pa so bila spet visoka do ponovnega zatišja. In popolnoma identična stvar se še dogaja danes in ne duha ne sluha ni zaslediti o novi verziji igre.

O razlogu, zakaj igra ne dobi nove posodobitve oz. še ni dokončana, lahko le ugibamo. Največji problem zagotovo leti na to, da igro razvijata samo dva, mož in žena. Slednja bolj ali manj dela na artističnem delu igre, njen mož pa skrbi za vse drugo. Drugi problem pa leži predvsem v njem, saj je perfekcionist in bo eno stvar preprosto poliral v nedogled. Zato se tudi sumi, da se preprosto boji izdati posodobitev.

Slika, ki jo je dobil Reddit uporabnik /u/viotech3 v priponki.

A kot sem že omenil, kljub vsemu dogajanju igra ohranja gromozansko skupnost. Njena Reddit stran je še vedno zelo aktivna. Še bolj pa preseneča »uradni« Discord strežnik, ki je ravno pred kratkim prišel do mejnika 10.000 uporabnikov, kar pa zagotovo kaže na to, da bo igra ob ponovni osvežitvi hitro zaživela.

Ampak kaj lahko pričakujemo v novi posodobitvi, na katero čakamo že pet let? Uf, veliko, preveč, da bi vam tukaj našteval in če vas res vse zanima, vam priporočam obisk Reddit teme, v kateri so naštete popolnoma vse objave, ki jih je objavil. Razlog za ta prispevek je bila elektronska pošta, ki jo je dobil srečni izbranec, saj se je avtor odločil celo odgovoriti. Na kratko govori o tem, da razvijalec spreminja kontrole, da bodo le-te prijaznejše igralcem, ki igrajo na kontrolerju.

Elektronska pošta, ki jo je dobil Reddit uporabnik /u/viotech3 od avtorja igre.

Ali lahko po petih letih le pričakujemo posodobitev ali bomo morali čakati dodatnih pet let? Se nam ob izidu, ko ta bo, tudi bliža izid igre na platformi Xbox in mogoče tudi drugih konzolah? Na žalost vam na ta vprašanja nikakor ne moremo odgovoriti, če pa vas zanima, kako se bo položaj igre razvijal v prihodnje, pa vam priporočamo obisk »uradnega« Discord strežnika, kjer se lahko prav tako pridružite pogovorom zelo aktivne skupnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime