Kitajci znajo odpovedati Dota 2 turnir zaradi igralčevih rasističnih opazk

Naša spletna stran bolj redko spiše kakšno Dota 2 novico, kar gre predvsem na račun dejstva, da je League of Legends v Sloveniji preprosto bolj popularen. A tudi v MOBA igri razvijalca Valve se dogajajo zanimive stvari in tokratna gre predvsem na račun rasizma.

Gre za filipinskega igralca Carla “Kuku” Palada, ki je sredi PUB igre proti kitajski ekipi začel z rasističnimi žaljivkami.

Kuku sicer igra za ekipo TNC Predator, ti pa so njegova dejanja hitro obsodili in zadržali polovico njegovega zaslužka iz turnirja Kuala Lumpur Major, hkrati pa naj bi mu odvzeli polovico zaslužka iz prihajajočega turnirja Chongqing Major.

Pri rasističnih opazkah ni bil sam, saj mu je družbo delal še Filipinec, Andrei “skem” Ong, iz ekipe compLexity Gaming. Tega so zaenkrat umaknili iz aktivnega nabora igralcev, zato se verjetno sploh ne bo pojavil na Chongqing Major turnirju.

Morda pa se ne bo pojavil niti Kuku. Dolgo časa so namreč krožile govorice, da naj bi bila oba igralca izključena iz turnirja, a je kasneje TNC Predator potrdil, da so te govorice izmišljene.

Vseeno pa izgleda, da posledice rasističnih dejanj bodo. TNC je preko Twitterja delil informacije, ki jih je prejel od kitajske vlade. Če se bo Kuku udeležil turnirja, mu morda sploh ne bo omogočen vstop ali pa bo mesto preprosto preklicalo turnir. Pravijo tudi, da organizatorji ne bodo mogli poskrbeti za njegovo varnost.

Razburila se je tudi igričarska skupnost, ki je hipoma uletela na Steam in začela dajati negativne recenzije igri Dota 2, kar je nekako postal standard, ko se v kakšni igri zgodi kakšna kontroverzna zadeva, pa čeprav je naslov že nekaj časa zunaj.


Kako točno se bo zaključila zgodba, še ni jasno, več pa bo znanega januarja, ko se bo Dota 2 Chongqing Major turnir tudi začel.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime