Unreal Tournament ni več v aktivnem razvoju

Unreal Tournament je zagotovo ime, ki marsikateremu starejšemu igralcu vzbudi lepe spomine. Gre se za serijo “arenskih” večigralskih streljačin, ki so njega dni orale ledino naslovov, ki niso vsebovali enoigralske kampanje.

A čas gre dalje, trendi se spreminjajo zato se je moral razvijalec Epic prirediti novodobni publiki. To mu je tudi povsem uspelo, saj si trenutno lasti najbolj priljubljen špil na planetu, Fortnite, a ravno Unreal Tournament franšizi so lahko zahvalni za svoj gromozanski uspeh.

Pred Fortnite norijo so leta 2014 objavili delo na igri Unreal Tournament 4 a čeprav je razvoj zlagoma napredoval, je ob eksploziji Fornite Battle royale načinu, počasi začel zamirati.

Kmalu je na UT4 delala samo še peščica ljudi, nedolgo za tem pa so se posodobitve povsem zaustavile. Epic trenutno vse vlaga v svoj zastavonošni naslov, hkrati pa se pripravljajo za izstrelitev svoje ogromne trgovine, ki naj bi celo konkurirala Steamu.

Tako je cekinčkov za Unreal Tournament 4 zmanjkalo in tako je včeraj CEO podjetja, Tim Sweeney izjavil, da naslov ni več v aktivnem razvoju. Špil je sicer še vedno na voljo za nakup v njihovi trgovini a zaenkrat na posodobitve kar pozabite.

Arenske streljačine pa niso povsem mrtve saj lahko danes preigravate Quake Champions, ki je bil v preteklosti glavni konkurent Unrealu. Čeprav je še v Zgodnjem dostopu, je igra povsem zabavna, poleg tega pa si jo lahko brezplačno ubavite na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime