Gaming.si postal Hop.si. Kaj to pomeni za nas in za vas?

Pred nekaj dnevi ste uporabniki naše strani zagotovo opazili ogromno spremembo, saj smo preimenovali našo stran iz Gaming.si v Hop.si. Seveda se je pojavilo kar nekaj vprašanj iz strani skupnosti in začele so se že pojavljati različne teorije glede prihodnosti poslovanja naše strani.

Zato je na mestu, da spišemo par besed o novi domeni Hop.si in pomirimo kakšno nepotrebno zaskrbljenost.

Sprememba imena je šla predvsem na račun tega, da smo si želeli zgraditi bolj prepoznavno znamko. Gaming.si ime nam je dobro služilo skozi leta a vseeno gre za precej generično ime, kjer niti ne moremo nekaj preveč inovirati.

Prav tako nas je Gaming.si preveč držal pribite samo na igričarski del, medtem ko smo že dolgo tega začeli pisati tudi o IT industriji, prav tako pa je nekaj člankov letelo tudi na filme ter serije.

Problem je bil prisoten tudi v poslovnih vodah, ki navadnemu bralcu in sledilcu strani niso takoj očitne. Namreč organiziranje turnirjev ter podeljevanje nagrad nikoli ne bi bilo možno brez darežljivosti naših potencialnih partnerjev. Tudi pri rekrutiranju novih sodelavcev vedno naletimo na problem ob omembi imena “gaming”.

“A gaming delate samo? Eh…” je tipičen odgovor potencialnega novega sponzorja, vmes pa naredi skremženo grimaso in nam skorajda pobegne iz sestanka. Ko mu razložimo situacijo, se zadeva skorajda vedno obrne k nam v prid ampak naveličani smo vedno istih razlag.

In slednje je potrebno, saj v gamingu pri nas v Sloveniji preprosto ni denarja. K vragu, v bajnih vsotah se ne kopajo niti drugje po svetu kot je nakazalo nedavno množično odpuščanje pri trgovski verigi Gamestop. Marže so nizke, ljudje so se navadili na digitalne trgovine in zato velika večina slovenskih “gaming” trgovin bolj kot ne komaj životari iz meseca v mesec.

A pustimo sedaj to ob strani in se raje posvetimo Hop.si.

Sprememba imena bo imela (vsaj tako upamo) efekt metuljevih kril. Tako bomo lahko privabili nove partnerje, kar bo za posledico imelo večje turnirje. Večji turnirji bodo pomenili boljše nagrade. Boljše nagrade bodo pripomogle k prepoznavnosti našega imena in več obiska na strani, prihodu novih piscev in posledično več kvalitetne vsebine. Več obiska na strani pa bo omogočilo, da si BoriSe končno lahko privošči tečaj pravopisnega pisanja, zraven pa si bo v slogu sveže pečenega kripto milijonarja, lahko kupil še Lamborghinija in se odpeljal v sončni zahod, kar je tudi cilj celotne strani.

Šalo ob stran, nikakor ne mislimo zanemariti igričarske plati naše strani, saj smo vsi okuženi z gaming hroščem, ki se ga ne moremo kar tako znebiti. Bomo pa začeli pokrivati širši spekter novic, saj se, roko na srce, v igričarski industriji vsak dan ne zgodi nekaj res razburljivega.

Tako znamo spisati kakšno zanimivo novico glede IT industrije. Morda ga Apple ali Samsung spet biksata in je treba o temu nemudoma poročati. Je morda Tesla spočel nov avto, ki vam med vožnjo skuha perfektni cappuccino zraven pa še zmasira kurje oko? Morda se dogaja kaj na slovenskem področju resničnostnih oddaj? Kaj pa Fnatic? Je že postal ekipa, v kateri igrajo sami Slovenci?

Poanta je, da pišemo o zanimivih stvareh a se vseeno držimo mej dobrega okusa. Torej, ne bomo se podali v politiko ali pa pisali trače tipa, “Latoyi zrasla še četrta bradavica”. Na trgu smo pristoni že kar nekaj časa in mislimo da smo se v tem času naučili pisati zanimive vsebine za naše sledilce in bralce, ob tem pa se po najboljših močeh izogibamo tudi pisanju člankov (ter naslovov) zgolj za klike, saj skušamo namesto tega bralce pritegniti s kvalitetno vsebino.

Tako torej. Brez skrbi bodite, spremenilo se je samo naše ime, ne pa tudi naša duša, ki še vedno ostaja zvesta igričarstvu ter IT industriji.

Za leto 2019 imamo ogromne plane ter načrtovane velike dogodke, kjer vas bo eden, če se vse izide po planih, naravnost odnesel iz spodnjic.

Želimo si tudi ponovno zagnati slovensko anime sceno, ki je zaenkrat žal v veliki meri z izjemo par skupin navdušencev neaktivna, a vseeno poseduje bogato in aktivno publiko. Če poznate koga, ki bi rad ustvarjal takšno vsebino ali stran, s katero bi lahko sodelovali, nam brez oklevanja pišite na [email protected] [email protected] in z veseljem lahko začnemo novo skupno, japonsko zgodbo.

Na koncu bi se radi zahvalili tudi našim zvestim bralcem, ki radi dobronamerno pokritizirajo nas in naše slovnične napače, tako v komentarjih na socialnih omrežjih, kot na našem Discordu. Brez vas seveda ne bi obstajali in upamo, da boste z nami odHOPsali (takšnih šal lahko pričakujete čedalje več ker so preprosto zakon) tudi v prihodnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

    • ponavadi se hop reče ko nekdo skače (verjetno za to tudi zajček) še bolj to idejo dobiš ko prebereš hop.si skupaj aka. hopsi. Tako rekoč bi lahko njihov slogan potem bil npr. hopsnimo na novice. Kakorkol, kreativnost bom pustil staffu 😀

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime