John Romero razkril igro Sigil – brezplačni paket misij za originalni Doom

Včeraj je igričarska skupnost praznovala pomemben mejnik, saj je minilo natanko 25 let, odkar smo prvič lahko na računalnikih pognali legendarni Doom.

Igro je leta 1993 izdal studio id Software, katerega ustanovni člani so za vedno preoblikovali igričarsko pokrajino. Skupino so takrat sestavljala zveneča imena kot so denimo John Carmack ter John Romero.

Carmack velja za tehnološkega genija in si dandanes kruh služi pri VR podjetju Oculus, Romero pa je od zlatih dni Dooma živel bolj rokersko življenje. Vseeno se gre za vrhunskega ustvarjalca stopenj, ki mu še danes kdo težko konkurira.

V preteklosti se je veliko prahu dvigalo okoli njegove igre Daikatana, ki velja za eno večjih razočaranj v igričarski industriji in od takrat je Romero kar malce izginil.

A sedaj se tipček vrača in že dolgo se šušlja o njegovem naslednjem naslovu s kodnim imenom Blackroom. Včeraj je svoj naslednji projekt tudi uradno napovedal, na žalost pa zna novica marsikoga razočarati.

Gre se namreč za igro SIGIL, ki je v bistvu samo “megawad” – skupek misij, za originalno različico igre Doom. Paket bo vseboval devet enoigralskih misij ter devet “deathmatch” stopenj.

Dobra novica je, da bo SIGIL na voljo povsem brezplačno, na voljo pa bo tudi fizična edicija, za katero pa bo seveda potrebno odšteti kakšen evro. Lepo poslikana škatla bo vsebovala glasbo kitarista Bucketheada, kjer je en štiklc spisal eksplicitno za SIGIL. 

Poleg tega bo paket vseboval majico, 16GB velik USB ključek v obliki diskete ter kipec John Romerove glave, nasajene na špico. Slednji je seveda poklon skriti sobi, ki so jo igralci odkrili v Doomu.

Igra bo izšla v sredini februarja, za preigravanje pa si boste morali lastiti kopijo igre Doom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime