Samsung se je znebil vhoda za slušalke v seriji Galaxy A8

Osebno ne vem, zakaj so veliko proizvajalci telefonov tako sovražno nastrojeni proti nedolžnemu vhodu za slušalke. Zadeva se vendar skriva ob vznožju telefona in sploh ni opazna a kljub temu izjemno priročna.

Prvi se je črne odprtine znebil Apple in njegov največji tekmec Samsung se je tej potezi samo smejal. A zgleda da se je odprtina zamerila tudi njemu zato je bržkone ni pričakovati v naslednji seriji mobilnikov.

Na dogodku v Kitajskem je Samsung lansiral serijo telefonov Galaxy A8, ki so prvi komercialno razpoložljivi telefoni s tehnologijo zaslonov Infinity-O. Žal pa so pozorni gledalci opazili eno pomanjkljivost in ta je manjek vhoda za slušalke.

Tako boste primorani v nakup Bluetooth slušalk ali pa USB-C v 3.5mm pretvornik, za katerega pa še ni jasno, ali ga bo Samsung sploh prodajal.

Galaxy A8 vsebuje procesor Snapdragon 710 ter zanimivo barvno paleto, ki spreminja barvo glede na kot svetlobe.

Kot vsi telefoni, tudi A8 vsebuje več kamer, na zadnji strani jih najdemo kar tri. Ena vsebuje 10 megapikselni senzor z 2x optičnim zoomom, druga 24 megapikselni senzor z objektivom f / 1.7, tretja pa, za učinke globine polja, 5 megapikselni senzor f / 2.2.

Na sprednji strani nas v zgornjem levem kotu čaka kamera, ločljivosti 24 megapikslov.

Zaslon je velikosti 6.4 inča, razmerja 19.5:9, pri spominu pa lahko izbiramo velikost 6GB ali 8GB. Paket zaokrožuje hramba, ki meri 128GB.

Začuda telefon ne poganja Android 9.0 Pie ampak samo že malce ostareli Android 8.1 Oreo.

Hmmm, očitno bodo mobilniki z avdio vhodom kmalu postali samo košček zgodovine zato ga skrbno zapakirajte in ga čez leta prodajte kakšnemu zbiratelju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime