Policija ter Amazon uporabljata lažne pošiljke za lovljenje tatov

Amazon je gigantsko podjetje in ena od njegovih prednosti je skorajda prekonočna dostava paketa, kjerkoli se že nahajate v ZDA. To sicer zahteva krvavi davek pri njihovih delavcih v skladiščih a glavno je, da gospod Smith lahko že zjutraj peče klobasico na mini žaru, ki ga lahko namestite v avtomobil.

Amazon tako dnevno razpošlje tisoče paketov, ki jih nato poštarji pustijo pred vrati stranke, saj teh velikokrat ni doma. Nastal pa je na temu mestu problem, saj nepridipravi prežijo ravno na takšne nezaščitene škatle in ko se dostavljavec enkrat odpelje, se falot brezskrbno sprehodi do verande in paketek hipoma dobi noge.

Problem tatvin je precej resen saj je nedavna študija razkrila, da je med božičnimi časi, kar 26 milijonov Američanov ostalo brez svojega darila.

Zato se je policija v New Jerseyu domislila pretkanega načina, kako izslediti verandne roparje. Združili so se z Amazonom in dostavili kup lažnih paketov. Škatle na prvi pogled izgledajo povsem legitimne, nepridiprav razliko odkrije šele ob razpakiranju svojega plena.

Paketi vsebujejo še GPS sledilec, na nekaterih domovih pa so še nameščene zunanje kamere. Tako tat praktično ne more pobegniti, treba pa je vedeti, da ene škatle ne vsebujejo GPS sledilca ampak samo kamero medtem ko drugi ravno obratno, obstajajo pa tudi paketi, kjer sta prisotni obe sledilni napravi.

Akcija naj bi bila zelo uspešna, saj se je prva tatvina zgodila že tri minute po temu, ko so dostavili paket. “Najprej smo mislili, da gre za napako,” je povedal kapetan policije, James Crecco. 

A napaka to ni in verjetno zna kmalu kakšen kriminalec svoj božič preživeti (dramatična muzika) v zaporu.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!