Razer ponuja program za kopanje kriptovalute (a te ne morete obdržati)

Kriptovalute so sicer dandanes daleč od tistih višav, katerim smo bili priča kakšno leto nazaj. Še vedno pa se da pri kopanju rude nekaj zaslužiti in tega mnenja je tudi popularni proizvajalec igričarske opreme, Razer.

Ta je včeraj lansiral program SoftMiner, tega pa lahko uporabniki uporabijo za “mining” kriptovalute, ki jo Razer imenuje “Silver”.

Razer sicer pravi, da se ne gre ravno za kriptovaluto, saj nabranih surovin ne morete izmenjati za pravi denar, ampak srebro lahko uporabite samo v njihovi trgovini, za nakup njihove gaming periferije.

Podjetje zatrjuje, da je količina nabranega odvisna samo od vaše grafične kartice in da znajo pridni kopači nabrati 500 srebra v enem dnevu. Cifra se morda sliši kot velika dokler ne uporabite matematike in si želite kupiti denimo tipkovnice Huntsman Elite, ki vas bo obrala za okoli 200€.

Če bi kopali 24 ur na dan, bi za nakup tipkovnice potrebovali 560 dni. To pomeni, da bi na dan realno zaslužili 0,38 centa kjer je potrebno vzeti v obzir porabo elektrike.

A tule nastopi problem, saj četudi imate potrpljenje in bi radi “minali” za svojo tipkovnico skorajda dve leti, ima nabrano srebro rok trajanja okoli eno leto, kar pomeni, da bi za dovolj veliko hitrost kopanja morali posedovati več grafičnih kartic. Na tej točki pa je potem verjetno že bolje, da se podate v lov za pravimi kriptovalutami.

Vseeno pa si lahko privoščite kakšne malce cenejše nagrade. Celoten katalog si lahko ogledate tule, moč pa si je pridobiti igre ali pa popuste.

Program SoftMiner si lahko prenesete iz sledeče povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime