Netflix bo začel izdelovati do 90 novih filmov na leto

Ko nekdo sliši ime Netflix, si takoj predstavlja “binge” gledanje različnih serij, kjer pred televizorjem trikrat se zaspimo, se zbudimo in spet neumorno naprej buljimo v televizijski sprejemnik.

Kakor je Netflix svojemu uspehu lahko zahvalen predvsem svoji bogati bazi serij, pa se je začel vedno bolj usmerjati tudi v filme. In to v izdelke, visokih proračunov ter še višjih ciljev.

Nedolgo tega je na njihovem servisu izšel film Roma, izpod rok režiserja Alfonso Cuarona in naslov je navdušil vse kritike. Govori se, da zna film celo prevezi kakšno Oskarjevsko lovoriko, kar je tudi namen Netflixa.

Postati namreč želi studio, ki bo v Hollywoodu najbolj produktiven in glede na njegove načrte, mu to zna vsekakor tudi uspeti.

V letu 2019 namerava pod svojo znamko “Netflix Originals” sproducirati okoli 20 filmov, vsi ti pa bodo imeli proračune med 20 do celo 200 milijonov dolarjev. Potem je tu še “indie” scena, katera se ponaša s proračunom do 20 milijonov dolarjev in bo izvrgla okoli 35 filmov.

Dodajmo na tej točki še Netflixove druge originalne naslove iz drugih izdelkov, kot so denimo animirane serije in dobimo na koncu kar 90 filmov, ki znajo iziti v samo enem letu.

Če bodo vsi ti izdelki vredni našega časa seveda ostaja vprašanje, a če gre soditi po filmu Roma, znajo kinematografi ostati brez lepega deleža zaslužka, saj pač nihče ne bo hodil v kino, če lahko iz domačega naslonjača uživa v boljših predstavah.            

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime