Nvidiina delnica še kar tone

Delniški trg je že od nekdaj prepreden s fiktivnimi skrivnostmi in nepredvidljivim gibanjem. Njegov slad v zadnjih mesecih preživlja Nvidia in to kljub temu, da je pred dobrim mesecem na površje splavila novo serijo, pod kodnim imenom Turing.

Čeprav je dohodek za 21% višji kot lani, od tega 2% v zadnji kvartini in zvišanemu izplačilu dividendm v zelenem taboru ni časa za veselje.

Vrednost delnice je namreč od oktobra iz 289$ padla za kar 50% na 143$.

Razlog naj bi tičal v neprodanih starih zalogah, mlačnemu sprejemu nove arhitekture in kripto razprodaji lastnikov “kripto obratov”. 

Kot kaže nestabilno barko nekateri investitorji že zapuščajo. Eden izmed njih je Softbank, investicijska banka, ki je v tehnoloških krogih dobro poznana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. V bistvu so že s Pascal arhitekturo dosegli visok nivo zmogljivosti, RT pa s karticami slabšimi od RTX 2080Ti ni preveč smiseln. Vsekakor so pri nVidii naredili lep korak naprej, oz. bolje rečeno “pol koraka”.
    Opazen je razkorak med tem, kar je smiselno in med željo po zaslužku. Čez nekaj let se zna zgoditi tudi to, da bodo prodali toliko kartic, koliko se jih bo pokvarilo, ker 5nm proizvodni proces res predstavlja realno spodnjo mejo manjšanja tranzistorjev. To lahko privede tudi do precej manjše prodaje kartic in investitorji se tega zavedajo.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime