G2A zaračunava 1€ za vsak mesec neaktivnosti vašega računa

Spletna platforma G2A, ki slovi predvsem zaradi svojih znižanih cen nekaterih iger, je pred kratkim sprožila novo medijsko mino.

Na Redditu se je namreč pojavila tema, kjer je besen uporabnik prilepil spodnje prejeto sporočilo iz strani G2A.

Očitno je spletna platforma vpeljala nov način za odiranje svojih uporabnikov. Če se namreč niste prijavili v svoj račun na njihovi strani, so vam mirno zaračunali 1€ zamudnine. Če se še vedno ne boste vpisali, boste vsak nadaljnji mesec prejeli kazen v obliki evrskega odštevka iz vaše denarnice.

Preden zaženete paniko, naj opozorimo, da to leti samo na uporabnike, ki imajo naložen denar v njihovem plačilnem sistemu G2A Pay.

Če pogledate njihove pogoje delovanje, lahko vidimo, da je zadeva še kako resnična. G2A si pridržuje pravice, da zaradi neaktivnosti tudi ukine vašo G2A denarnico.

Zakaj za vraga bi tako veliko podjetje privoščilo takšno početje? V prej omenjeni Reddit temi se je pojavil predstavnik G2A, ki je podal eno bolj neumnih PR razlag, kar smo jih slišali:

“Obstoječi računi za svoj obstoj zahtevajo denar (vzdrževanje strežnikov, IT infrastruktura…) in če ne kdo ne uporablja računa, ga nima smisla vzdrževati. Od uporabnikov ne zahtevamo nakupa, samo vpišite se enkrat na šest mesecev, tako da vemo, da ste še z nami.”

Ne vemo točno, kakšno IT infrastrukturo poseduje G2A, da par vrstic kode zahteva toliko vzdrževanja ampak njihova zgornja trditev je čista traparija. Vsekakor je strežnike potrebno vzdrževati ter plačevati osebje a zagotovo ni možno upravičiti trditve, da vsak član zahteva evro mesečnega obratovanja.

Splača se preveriti vaš račun, če vam je slučajno njihova storitev že odtujila kakšen evro. Lahko celo poskusite izbrisati svoj račun a glede na pričanje uporabnikov, boste morali potrditi vsaj 10 obrazcev, preden boste zadevo uspešno izpeljali.

G2A je v preteklosti že bil deležen svojega deleža kontroverznosti, saj naj bi prodajal ukradene ključe, aprila 2017 pa je razvijalec Gearbox prekinil z njimi vse vezi, saj je bila skupnost močno razjarjena zaradi njihovega partnerstva pri igri Bulletstorm: Full Clip Edition.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Meni isto vsak mesec trgajo dol … pa ne vem več na katerem računu imam to … za popizdit. Še dobro, da imam na predplačniški kartici stalno 0eur

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime