Fortnite samo v 2018 ustvaril 3 milijarde dolarjev dobička

Besedo Fortnite pozna že vsak igričar, poleg njega pa je s to igro seznanjena vsaka mamica, babica in teta, katera ima že zagotovo poln kufer, da na ta špil naleti kamorkoli se že obrne.

Nič čudnega da sicer ta brezplačni naslov služi nepredstavljive količine denarja. Tako je nedavno izšlo poročilo, da je Fortnite samo v 2018 ustvaril 3 milijarde dolarjev dobička.

Če postavimo te denarce v perspektivo lahko vzamemo za primer eno bolj popularnih mobilnih iger, Pokemon GO. Ta je v dveh letih od izida zaslužila le 1.8 milijarde dolarjev, kar naredi ta enoletni Fortnitov izkupiček toliko bolj impresiven.

Poleg tega je Bloomberg razvijalca Epic koncem julija 2018 ovrednotil na kar 5.9 milijarde dolarjev in ta bo vse te silne denarce vložil v trgovino, ki zna kmalu konkurirati celo Steamu.

Zakaj je igra tako popularna, ni težko ugotoviti. Igra je brezplačna, moč jo je igrati na vsaki napravi, te pa so med sabo kompatibilne, promovirajo jo velika Twitch imena tipa Ninja in, kar je najbolj pomembno, špil vsak izgrunta v prvih parih minutah igranja medtem ko je mojstrovanje igre druga zadeva.

Kljub temu, da ta risankasta izpeljanka Battle Royale načina ni bila prva na tržišču, saj ji je kakšno leto nazaj močno konkuriral PUBG, je od takrat pometla s konkurenco.

Razvijalec Epic pridno skrbi za posodobitve, nedavno nazaj smo stopili že v njeno sedmo sezono in kar malce smešno je, da je Fortnite uradno še vedno v sistemu Zgodnjega dostopa.

Ji bo v 2019 krono iz glave izbila kakšna druga igra? Težko je vedeti, je pa zagotovo dejstvo, da je naslov popularen tudi v Sloveniji.

Ravno Fortnite je namreč zaslužen za eksplozivno rast najbolj priljubljenega slovenskega Fortnite YouTuberja, ki sliši na ime JureTrsanBlond.

Poleg domače popularnosti, pa smo Slovenci prodrli tudi na svetovno streamersko sceno, kjer je Tohaj dokazal, da se da vse doseči, samo vztrajen moraš biti dovolj.

Fortnite je zagotovo ena od iger, ki je najbolj zaznamovala leto 2018. Se ne strinjate? Potem se lahko spravite glasovati za igro leta 2018, kjer lahko oddate glas svojemu favoritu, sproti pa še osvojite kako lepo nagrado.

Če slučajno igre še niste preigrali, si lahko spodaj ogledate nekaj nasvetov od najboljšega slovenskega igralca igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime