Dve kameri na telefonu? Amatersko. Nokia 9 PureView jih bo vsebovala kar 5!

V bolj preprostih časih so imeli telefoni na zadnji strani samo dve luknjici, ena od njih je bila kamera, druga lučka. Preprosto in dovolj za povprečnega uporabnika.

A dandanes je že vsak drugi uporabnik telefona mnenja, da je nadpovprečen fotograf, za svoja “remek” dela, ki ponavadi vključuje skledo navadnih špagetov, pa seveda potrebuje tudi pravo opremo.

Proizvajalci telefonov so se temu odzvali in če smo na začetku malce postrani gledali telefone z dvema kamerama, si je finski proizvajalec mobilnikov Nokia ogledal svoje karte in z nasmeškom na ustih v igro porinil vse svoje žetone: “All in!”

Tako bo njihov novi telefon, Nokia 9 PureView na zadnji strani izgledal kot glava pajka, saj bo vseboval kar 5 kamer. Te naj bi skupno v objektiv prinesle več podrobnosti kot pri konkurenci, poleg tega pa bo osvetlitev 10x boljša kot pri konkurenci.

To pa ni edini adut tega telefona. Na sprednji strani bo moč odkriti bralnik prstnih odtisov, kateri pa se bo nahajal pod zaslonom.

Procesor bo tisti iz leta 2018, torej Snapdragon 845, poleg tega pa bo v ohišje zapakirano 6GB pomnilnika ter 128GB shrambe.

Čakata nas še brezžično polnjenje ter 6 inčni, 2K zaslon.

Kdaj bo znanih več informacij? Govorice pravijo na pozni januar a prej verjamemo, da bo Nokia kaj več pokazala na sejmu CES (8. januar) ali pa na Mobile World Congress dogodku v februarju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime