Ko za novo leto namesto petarde eksplodira hladilnik

Za novo leto smo ljudje ponavadi navajeni, da slišimo raznorazne eksplozije izven zavetja svojega doma.

Družina iz West Palm Beach v Floridi pa je doživela neprijetno, bombastično presenečenje kar v svoji kuhinji.

Po samo štirih mesecih uporabe novega hladilnika, znamke Whirpool, je ta namreč kratko malo eksplodiral in raznesel koščke po celi kuhinji in tudi po drugih sobah.

Pok je slišal sosed in hitro prihitel na pomoč, pravi, da je ob vstopu v kuhinjo v zraku bil močan vonj, ki je bil tako intenziven, da so se mu začele solziti oči.

K sreči ni bil nihče poškodovan, na kraj nesreče so hitro pridirjali tudi gasilci, ki so prizorišče tudi zavarovali in očistili. Hladilnik se je pred eksplozijo močno razširil in ko je dosegel svojo mejo, je sledila granata.

Kaj točno je botrovalo eksploziji še ni znano, podjetje Whirpool pa se je že odzvalo na dogodek. Pravijo, da jim je prioriteta varnost njihovih strank in da raziskujejo vzrok nesreče.

Eksplozije hladilnikov so dokaj redke a se dogajajo. Kljub temu Whirpool verjetno ne bo vpoklical nazaj vseh hladilnikov te znamke, saj se gre za precej unikaten primer.

Hladilniki vsebujejo hladilni element, imenovan freon, ta pa je pod pritiskom. Zadeva je zato precej zavarovana v posebnem razdelku, a zna se zgoditi, da ta začne puščati, kar za posledico sproži petardo v obliki močne eksplozije.

Seveda se zna zgoditi, da je bil krivec tudi kak drug dejavnik kot so denimo kakšni drugi plini iz okolice, ki so se nabirali v ali izpod hladilnika in že je dovolj iskra iz denimo kompresorja za katastrofalne posledice.

Več bo znanega ko raziskovalci dodobra raziščejo primer, vmes pa lahko ob vsakem vstopu v kuhinjo sumljivo pogledate proti svojemu hladilniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime