Grozljivka PT, nekdaj ekskluzivna za PS4, sedaj na voljo tudi za PC

Kaj za vraga je PT?

Je okrajšava za Playable Teaser in je izšla leta 2014, ekskluzivno za konzolo PlayStation 4. Pod projekt so bila zapisana velika imena kot so Hideo Kojima, Guillermo Del Toro ter Junji Ito.

Šlo se je v bistvu za kratek demo, ki je bil izjemno učinkovit pri strašenju. Igralci smo se sprehajali skozi hodnik, ki se je ob vsakem sprehodu spremenil, za petami pa nam je bil grozljivi duh, ki je nosil ime Lisa.

Ko ste obrnili demo, se je odvrtel napovednik, ki je igralce ujel povsem nepripravljene. Napovedal je namreč novi del Silent Hill franšize, ki je svoj zadnji del dobila davnega leta 2012, novi izdelek pa bi nosil ime Silent Hills.

Žal je založnik Konami zaradi nepojasnjenih razlogov preklical razvoj igre, poleg tega pa je demo tudi umaknil iz uradne PlayStation trgovine.

PT demo tako lahko danes igrajo samo tisti, ki so si igro, ko je bila še na voljo, prenesli iz trgovine ali pa je niso nikoli izbrisali iz diska.

Zaradi svoje redkosti je PT prerasel svoje okove in je postal že nekakšna kultna stvar, zavita v misterij.

K sreči ima PC platforma lep delež modderjev, ki so si za nalogo zadali prenesti tole kratko mojstrovino na namizne kalkulatorje.

Eden od njih je Radius Gordello, ki je PT verno prenesel v pogon Unreal Enige 4. Zadeva naj bi izgledala praktično identično izvirniku, rahlo spremenjen naj bi bil samo konec.

Tip je projekt razvijal 9 mesecev, v špil pa je celo dodal podporo za VR (čeprav naj bi bila ta precej zanič).

Ta verna predelava je izšla včeraj in če si želite nove doze grozljivosti, vam priporočamo, da čim hitreje obiščete sledečo povezavo in si jo prenesete na disk. Namreč samo vprašanje časa je, da Konami sproži svoje odvetnike in zahteva umik igre iz spleta, zato si je pametno rezervirati svojo kopijo že sedaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime