NVIDIA bo začela podpirati FreeSync monitorje

Bitka velikanov AMD ter NVIDIA se ne dogaja samo na polju grafičnih kartic ampak se je nekaj časa nazaj preselila tudi na območje monitorjev.

NVIDIA je dolgo časa vladala na področju gaming monitorjev s svojo tehnologijo G-sync, ki je poskrbela, da so se sličice na sekundo ujemale z hitrostjo njihovih grafičnih kartic.

So pa naleteli pri svoji tehnologiji na problem: monitorji, ki so podpirali G-Sync so bili precej dražji od ostalih, delovali so samo na njihovih grafičnih karticah, poleg tega pa je v ring uletel še AMD, kateri je začel ponujati svojo rešitev FreeSync za monitorje, z veliko nižjo cenovno postavko.

Včeraj je NVIDIA presenetila praktično celotno IT industrijo saj bodo po novem G-Sync podpirali tudi FreeSync zasloni.

Takole je povedal Jensen Huang, predsednik podjetja NVIDIA:

“Preizkusili smo okoli 400 monitorjev in od teh jih je 12 prestalo test. Testirali bomo vsak async monitor, ki je bil do sedaj proizveden in tisti, ki bodo prestali testiranje, bodo prejeli certifikat, za njih pa bomo tudi prilagodili svojo programsko opremo. Tako bo vsaka stranka s takšnim monitorjem lahko izkoristila monitorjev potencial, kot da so kupili G-Sync zaslon.”

Dobra novica za tiste, ki morda posedujete NVIDIA grafično kartico a samo FreeSync monitor, saj vam ne bo treba dokupiti nobene dodatne opreme.

Vse kar boste morali storiti je, da posodobite gonilnike, ti pa bodo izšli že 15. januarja.

Dobre novice se ne končajo samo tu, saj bodo G-sync podpore deležni tudi tisti monitorji, ki ne bodo prestali testiranja.

NVIDIA bo v gonilnike namreč zapekla funkcijo, kjer boste lahko ročno vklopili G-Sync, razlika je samo to, da bodo verificirani ekrani to imeli vključeno že samodejno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime