Prihaja RTX 2060! Zmogljivejša od GTX 1070 TI praviš?

Po grenkem priokusu, ki se je pojavil v ustih marsikoga ob splavitvi RTX serije, računalniški navdušenci ostajamo prizemljeni ob najavi RTX 2060, ki se je zgodil včeraj.

Glede zmogljivosti naj bi še naprej sodila v ti. srednji razred, ki je med kupci najbolj priljubljen. Za razliko od predhodnic je njena glavna prednost v nižji ceni pri 349$ (okoli 350€). Na njej je tekla igra Battelfield V med letošnjo Nvidiino CES predstavitvijo. Z vključenim ray-tracing in srednje visokimi nastavitvami, so se FPSi ustavili pri številki 60 na 1440p.

Tokrat so si nekaj več prostora pustili pri ceni, saj je razlika med 350€ RTX 2060 in 500€ RTX 2070 precej visoka. Ob nakupu ene izmed RTX kartic bo kupec prejel še igro Anthem oziroma Battlefield V.

Na predstavitvi so ponovno prikazali nekaj grafov, kjer so primerjali zmogljivost GTX 1060 in RTX 2060. Primerjava je sicer na mestu, a vseeno se moraš zavedati, da gre tudi za 100€ dražjo kartico. V njih se Hitman in Doom obneseta 40% bolje, Sniper Elite 4 in Battlefront II 50% bolje in Black Ops 2 ter Wolfenstein II, kjer so FPS 60% višji.

Na policah se bo znašla 15.1., že od začetka bo na voljo v večih izvedenkah partnerjev. Zaenkrat se bo pojavila v zgolj 6GB GDDR6 izvedbi, govori pa se tudi o šibkejših z 4GB in 3GB, ki bosta izšli tekom leta. Vanjo bo vgrajenih še 240 Tensor jeder za potrebe Ray Tracinga.

HOP.si:” RTX 2060 6GB predstavlja prepotrebno popestritev srednjega razreda grafičnih kartic. Glede na ne preveč spodbudne rezultate RTX 2070 v, z ray-tracing podprtih naslovih, smo bili z njeno najavo kar nekoliko presenečeni. Kot vedno je proizvajalčeve teste v igrah potrebno jemati z rezervo, saj so nastavitve in področja testiranja mnogokrat izbrana selektivno in ne predstavljajo izkušnje uporabnikov v realnosti. Kakorkoli če za 350€ prejmemo grafično kartico, ki tudi izven ray-tracing okvirjev dosega rezultate GTX 1070 TI bom zadovoljen, a do takrat počakajmo na prve teste.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime