Prvi Nvidiin 65″ 4k HDR gejmerski zaslon za “vsakogar”

Nvidia ga je širši javnosti razkrila že lani na CES sejmu, z obljubo, da se bo na trgovskih policah znašel že v juliju. Poletje je prišlo in izginilo, a zaslona ni bilo moč najti nekje. Dobrega pol leta kasneje smo ga končno dočakali. No, skorajda, saj bo izšel v začetku februarja.

Naj te ne preseneti cena, ki bo na obrazu marsikoga pričarala mimiko začudenja. Konec koncev Nvidia že od nekdaj izdaja v glavnem premijske linije izdelkov. Tako cena kar 5.000€ ne preseneča.

V zameno prejmeš 4K HDR, G-Sync, 144Hz ter HP-jev Omen X Emperium zaslon. Podpiral bo Nvidia Shield tehnologijo, tako boš lahko dostopal do streaming aplikacij in Googlovega asistenta.

Tako imenovane BFGD (veliki format gejmerskih zaslonov) za Nvidio ne bo izdeloval izključno HP. Na trgu mu bosta konkurirala tudi Acer in Asus. HP je v svojo izvedenko vključil še zvočni sistem, ki se razprostira na spodnji strani zaslona in vključuje tri zvočnike z možnostjo preklopa profila med zabavo in igro. Na zadnji strani so 3xHDMI 2.0 priključki in le eden DisplayPort, kar je nekoliko presenetljivo. Brez USB-jev ne bo šlo, vgrajeni so namreč kar štirje, od tega dva navadna 3.1 in dva namenjena hitremu polnjenju.

HOP.si:” Kljub več kot spodobnim specifikacijam se nam zdi cena visoka, sploh, če uporabnik dodatnih bonbončkov ne bo izkoriščal. Preseneča odločitev za zgolj eden DisplayPort priklop, kar zna med manj veščimi lastniki hitro pripeljati do težav, sploh, če zraven ne bo priložen HDMI 2.0 kabel. Mnogo ljudi namreč ne loči med navadnimi 1.2 in 1.4, ki podpirata do 30Hz 4k in 2.0 z 60Hz 4K. Morda bi pričakoval vgraditev dodatne ambient osvetlitve, ki jo je mogoče izklopiti (sploh ne veljam za ljubitelja RGB). Če dobro pomislim v Sloveniji ravno ne bo naletel na vrste kupcev, ki bi že dneve pred izidom kampirali pred trgovinami, a množicam že v izhodišču ni namenjen, vsaj naslednjih 5 let ne.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime