Nvidia gonilniki s Free-Sync podporo so že na voljo za prenos

Ena izmed najbolj nepričakovanih potez tekom letošnjega CES je zagotovo odločitev Nvidia, da bodo od sedaj naprej tudi sami nudili Free-Sync podporo. GTX ter RTX grafične kartice bodo tako postale dosti bolj privlačne tudi za lastnike Free-sync monitorjev, ki so od sedaj naprej bili omejeni na AMD, ki v taboru visoko-zmogljivih in cenovno dostopnih grafičnih kartic šepa za zelenim konkurentom.

Uradno je zaenkrat število certificiranih monitorjev še precej nizko, a to ne pomeni, da funkcionalnosti ne bo možno koristiti na vseh. Pomeni zgolj, da Nvidia ne zagotavlja popolne uporabniške izkušnje na tistih brez certifikata.

Kdor si lasti kombinacijo Nvidia grafične kartice in zaslona s Free-sync podporo ter želi novost preizkusiti sam, si lahko od danes naprej gonilnik, različica 417.71, sname na uradni strani.

Uradno podprti monitorji:

Certificirani monitorji bodo samodejno aktivirali G-Sync (oziroma Free-Sync) v Nvidia nadzorni plošči, postopek in modificiranje pa bo identično G-Sync monitorjem.

Vsi ostali boste morali ročno poseči po funkciji in G-Sync aktivirati preko nadzorne plošče. Nvidia opozarja, da v tem primeru lahko naletite na različne nezaželene stranske učinke, kot so trzanje, zameglitev in utripanje slike.

Hop.si: “Nvidia je v svojem stilu priznala poraz v Free-sync – G-sync medsebojnem boju. Free-sync se je preprosto preveč razširil in niso si mogli več zgolj zatiskati ušes. A s tem je bila odločitev nedvomno vodena tudi z vidika finančnega doprinosa ter konkurenčnosti, saj smo do nedavnega uporabniki pogosto pogojevali nakup cenejšega monitorja z AMD-jevo grafično rešitvijo, kar je vodilo v nakup slednje grafične kartice. Kakorkoli, v naslednjih dneh lahko pričakujete naše mnenje o implementaciji, saj bomo kombinacijo GTX in Free-Sync preizkusili tudi sami na različnih monitorjih s Free-Sync podporo.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime