Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

Windows 7 vstopa v zadnje leto brezplačne podpore

Windows 7 bo julija obeležil že svoj deseti rojstni dan, kar je precej velika starost za tako pomembno programsko opremo.

Čeprav je Windows 10 po nedavnih statistikah prehitel sedmico, saj drži 39.22 odstotni delež, je Windows 7 še vedno široko uporabljen sistem, saj ga uporablja 36.90% uporabnikov.

Microsoft še vedno podpira svojega preteklega šampiona med Okni, a kmalu ta ne bo več brezplačna. Namreč januarja 2020 bo vsem dostopnih, brezplačnih popravkov konec, a ne pset povsem.

Microsoft je namreč že v Windows XP nudil nadaljnjo podporo po uradni “smrti” Oken, a to je ponavadi veljalo za večja podjetja, ki so v zameno za mastne denarce prejemali še nadaljnje popravke.

Za takšno podporo so bili primorani z Microsoftom podpisati posebno pogodbo, sedaj pa bo zadeva malce drugačna.

Za Windows 7 boste namreč morali pri licenci samo malce bolj široko odpreti denarnico in že se lahko veselite zakrpanih varnostnih lukenj.

A to ne bo trajalo večno. Extended Security Updates (ESU), kakor se zadeva uradno imenuje, bo veljala samo tri leta, cena pa bo vsako leto višja.

Office 365 ProPlus bo še vedno podprt ampak samo ob vključeni naročnini za Extended Security Updates.

Kakor je Windows 7 bil super sistem, je morda čas, da tudi tisti najbolj trmasti med vami končno presedlate na desetico. Kje drugje boste namreč igrali posodobljeno Pasjanso?!

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!