Windows 7 vstopa v zadnje leto brezplačne podpore

Windows 7 bo julija obeležil že svoj deseti rojstni dan, kar je precej velika starost za tako pomembno programsko opremo.

Čeprav je Windows 10 po nedavnih statistikah prehitel sedmico, saj drži 39.22 odstotni delež, je Windows 7 še vedno široko uporabljen sistem, saj ga uporablja 36.90% uporabnikov.

Microsoft še vedno podpira svojega preteklega šampiona med Okni, a kmalu ta ne bo več brezplačna. Namreč januarja 2020 bo vsem dostopnih, brezplačnih popravkov konec, a ne pset povsem.

Microsoft je namreč že v Windows XP nudil nadaljnjo podporo po uradni “smrti” Oken, a to je ponavadi veljalo za večja podjetja, ki so v zameno za mastne denarce prejemali še nadaljnje popravke.

Za takšno podporo so bili primorani z Microsoftom podpisati posebno pogodbo, sedaj pa bo zadeva malce drugačna.

Za Windows 7 boste namreč morali pri licenci samo malce bolj široko odpreti denarnico in že se lahko veselite zakrpanih varnostnih lukenj.

A to ne bo trajalo večno. Extended Security Updates (ESU), kakor se zadeva uradno imenuje, bo veljala samo tri leta, cena pa bo vsako leto višja.

Office 365 ProPlus bo še vedno podprt ampak samo ob vključeni naročnini za Extended Security Updates.

Kakor je Windows 7 bil super sistem, je morda čas, da tudi tisti najbolj trmasti med vami končno presedlate na desetico. Kje drugje boste namreč igrali posodobljeno Pasjanso?!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime