Windows 7 vstopa v zadnje leto brezplačne podpore

Windows 7 bo julija obeležil že svoj deseti rojstni dan, kar je precej velika starost za tako pomembno programsko opremo.

Čeprav je Windows 10 po nedavnih statistikah prehitel sedmico, saj drži 39.22 odstotni delež, je Windows 7 še vedno široko uporabljen sistem, saj ga uporablja 36.90% uporabnikov.

Microsoft še vedno podpira svojega preteklega šampiona med Okni, a kmalu ta ne bo več brezplačna. Namreč januarja 2020 bo vsem dostopnih, brezplačnih popravkov konec, a ne pset povsem.

Microsoft je namreč že v Windows XP nudil nadaljnjo podporo po uradni “smrti” Oken, a to je ponavadi veljalo za večja podjetja, ki so v zameno za mastne denarce prejemali še nadaljnje popravke.

Za takšno podporo so bili primorani z Microsoftom podpisati posebno pogodbo, sedaj pa bo zadeva malce drugačna.

Za Windows 7 boste namreč morali pri licenci samo malce bolj široko odpreti denarnico in že se lahko veselite zakrpanih varnostnih lukenj.

A to ne bo trajalo večno. Extended Security Updates (ESU), kakor se zadeva uradno imenuje, bo veljala samo tri leta, cena pa bo vsako leto višja.

Office 365 ProPlus bo še vedno podprt ampak samo ob vključeni naročnini za Extended Security Updates.

Kakor je Windows 7 bil super sistem, je morda čas, da tudi tisti najbolj trmasti med vami končno presedlate na desetico. Kje drugje boste namreč igrali posodobljeno Pasjanso?!

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Shroud se je vrnil na Twitch

Po nenadnem propadu spletne platforme Mixer, sta njena dva zvezdnika nenadoma ostala brez svojega doma. Koliko je Microsoft ponudil streamerjema Ninji in...

Bizarni Atomic Heart dobil nov igralni napovednik

Prvoosebna Atomic Heart nas čudi vse od svojega prvega napovednika in s tem nadaljuje tudi v letu 2020. Nedavno smo dobili nov...

Halo Infinite prestavljen v leto 2021 – Xbox Series X ostal brez ekskluziv ob svojem izidu

Razvijalec 343 Industries je včeraj pošteno presenetil industrijo videoiger in na Twitterju sporočil, da Halo Infinite ne bo izšel konec leta, kot...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!