Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

Epic zopet tožen zaradi plesa v igri Fortnite

Epicova huronska uspešnica Fortnite se dandanes igra v še najbolj odročnem predelu planeta a zaradi svoje velike popularnosti, je postal tudi sočna tarča za tožbe.

Te se dogajajo predvsem zaradi plesov, ki jih je Epic, velikokrat brez privolitve, vključil v svojo igro, originalni avtorji pa so ostali brez denarne potešitve.

Plesne rutine ponavadi ni mogoče licencirati a Američani radi tožijo za vsako stvar in zakaj bi bilo kaj drugače pri temu.

Pisali smo že o tožbi, ki jo je sprožil igralec Alfonso Ribeiro zaradi svojega značilnega Carlton plesa, zato ni čudno, da so se sedaj opogumili tudi ostali.

Tokratna tožba prihaja od mame Fortnite igralca, ki ga javnost pozna predvsem pod imenom “Orange Shirt Kid”. Ta tožba pa je malce drugačna od ostalih, saj Epic ni ravno ukradel plesa.

Začnimo od začetka.

Epic je marca 2018 oznanil tekmovanje Boogie Down, kjer so jim igralci pošiljali plesne rutine, prvih sto pa je bilo nagrajenih z lepimi nagradami, medtem ko je zmagovalni ples prispel v samo igro.

“Orange Shirt Kid” tekmovanja ni zmagal ampak njegov video je postal viralen in kmalu se je začelo gibanje “Justice for Orange Shirt Kid”, preko katerega so igralci od Epica zahtevali vključitev plesa v Fortnite.

Razvijalec je poslušal in kmalu ste lahko v špilu odklenili ples “Orange Justice”. A to očitno ni bilo prav mami Oranžno-majčnika, ki je proti Epicu vložila tožbo zaradi kršenja licenčnih pravic. Poleg tega je v tožbi navedeno, da se ples ne imenuje več “The Random” ampak Orange Justice, kar naj ne bi bilo odobreno iz njene strani.

Za tožbo stoji odvetniška firma Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP. Da, to je tista, ki stoji za tožbami, ki so jih vložili Alfonso Ribeiro, Backpack Kid ter raper 2 Milly.

Kako točno se bo zadeva končala, bo še zanimivo videti, če pa bodo tožbe uspešne, bodo plesi najverjetneje umaknjeni, Epic pa bo kar zabolela denarnica.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!