Epic zopet tožen zaradi plesa v igri Fortnite

Epicova huronska uspešnica Fortnite se dandanes igra v še najbolj odročnem predelu planeta a zaradi svoje velike popularnosti, je postal tudi sočna tarča za tožbe.

Te se dogajajo predvsem zaradi plesov, ki jih je Epic, velikokrat brez privolitve, vključil v svojo igro, originalni avtorji pa so ostali brez denarne potešitve.

Plesne rutine ponavadi ni mogoče licencirati a Američani radi tožijo za vsako stvar in zakaj bi bilo kaj drugače pri temu.

Pisali smo že o tožbi, ki jo je sprožil igralec Alfonso Ribeiro zaradi svojega značilnega Carlton plesa, zato ni čudno, da so se sedaj opogumili tudi ostali.

Tokratna tožba prihaja od mame Fortnite igralca, ki ga javnost pozna predvsem pod imenom “Orange Shirt Kid”. Ta tožba pa je malce drugačna od ostalih, saj Epic ni ravno ukradel plesa.

Začnimo od začetka.

Epic je marca 2018 oznanil tekmovanje Boogie Down, kjer so jim igralci pošiljali plesne rutine, prvih sto pa je bilo nagrajenih z lepimi nagradami, medtem ko je zmagovalni ples prispel v samo igro.

“Orange Shirt Kid” tekmovanja ni zmagal ampak njegov video je postal viralen in kmalu se je začelo gibanje “Justice for Orange Shirt Kid”, preko katerega so igralci od Epica zahtevali vključitev plesa v Fortnite.

Razvijalec je poslušal in kmalu ste lahko v špilu odklenili ples “Orange Justice”. A to očitno ni bilo prav mami Oranžno-majčnika, ki je proti Epicu vložila tožbo zaradi kršenja licenčnih pravic. Poleg tega je v tožbi navedeno, da se ples ne imenuje več “The Random” ampak Orange Justice, kar naj ne bi bilo odobreno iz njene strani.

Za tožbo stoji odvetniška firma Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP. Da, to je tista, ki stoji za tožbami, ki so jih vložili Alfonso Ribeiro, Backpack Kid ter raper 2 Milly.

Kako točno se bo zadeva končala, bo še zanimivo videti, če pa bodo tožbe uspešne, bodo plesi najverjetneje umaknjeni, Epic pa bo kar zabolela denarnica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime