Valvova igra Artifact izgubila 97% igralcev v dveh mesecih

Valve si ne lasti samo največje igričarske digitalne trgovine Steam, ampak ima pod palcem kar nekaj legendarnih franšiz kot so Half-life, Counter-Strike, Left 4 Dead ter Portal.

Čeprav so igralci že pvosem penasti, saj so minila leta od legitimnega nadaljevanja teh serij, jih Valve več ali manj ignorira, saj ima oči uprte v bolj dobičkonosne zadeve.

Zato ni ravno veliko presenečenje, da ob oznanitvi igre s kartami, imenovane Artifact, nihče ni bil ravno navdušen.

Čeprav je ob izidu špil nabral nekaj radovednežev, so ti kmalu začeli zapuščati igro. Ta je imela na vrhu popularnosti dobrih 60,000 istočasnih igralcev, včeraj, samo dva meseca po izidu, pa je dosegla novo dno, saj ste v igri lahko našli samo 1,639 igralcev.

To pomeni, da je od izida Artifact izgubil kar 97% svoje igričarske baze in nič ne kaže, da se bo spust po dolini kaj kmalu ustavil.

Ne pomaga tudi, da igra ni popularna niti na Twitchu. Glede na gledanost se nahaja šele na 75. mestu kar je za tako mlad naslov katastrofalen rezultat.

Kje tiči problem?

Zagotovo gre ljudem v nos že dejstvo, da špil ni brezplačen kot je to denimo Hearthstone ali pa Gwent.

Artifact vas bo obral za 20 €, kljub temu pa je v igri prisoten občutek “Pay2Win” poslovnega modela, spopadi so predolgi in ne gre se ravno za najlažjo zadevo, saj je potrebno med obračuni kar precej taktizirati in razmišljati.

Veliko igralcev pravi, da je sicer igra na začetku zanimiva a sčasoma postane utrujajoča in preprosto dolgočasna.

Valve zagotovo nad Artifactom še ne bo tako hitro obupal zato lahko kmalu pričakujete velike spremembe, ne bi pa se čudili, če bi zadeva kmalu postala brezplačna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime