Tale mali Bluetooth čip ne potrebuje nobene baterije, saj svojo energijo nabira kar iz zraka

Dandanes imamo že ogromno naprav, ki so glede na svoje zmožnosti presenetljivo majhne. A bile bi še manjše, če jim ne bi bilo treba skrbeti za svojo baterijo oz. električno napajanje, ki zavzame spet svoj dobršen košček prostora.

Zato je toliko bolj zanimiva pričujoč Bluetooth čip, ki bi ga lahko na prvi pogled lahko zamenjali za običajno poštno znamko.

Zadeva, ki ji prihaja od podjetja Wiliot ne potrebuje nobene baterije, niti je ni potrebno priklapljati na kakršnokoli električno omrežje.

Svojo energijo namreč nabere kar iz zraka in sicer iz okoliških signalov kot so telefonske frekvence ter iz Wi-Fi in drugih Bluetooth signalov. To nato pretvori v napajanje svojega majhnega ARM procesorja za odpošiljanje prav svojih povezav.

Podjetje Wiliot pravi, da bo čip zaradi svoje majhnosti moč namestiti kjerkoli, proizvodnja izdelka pa naj bi bila zelo poceni.

Prav tako bo zadevo moč uporabiti za vrsto zanimivosti. Namestimo jo lahko denimo na obleke in čip bo potem pametnemu pralnemu stroju poslal navodila za optimalno pranje.

Izdelek je na moč zanimiv in tega mnenja sta tudi velikana Amazon ter Samsung, ki sta v Wiliot investirala kar 30 milijonov dolarjev. Amazon bo tehnologijo uporabljal v svojih pošiljkah, medtem ko se za Samsung ne ve še točno, v kakšni meri namerava izkoristiti svojo investicijo.

Wilicot upa, da bodo prve verzije na voljo v omejeni izdaji že letos, medtem ko naj bi v 2020 izdelek postal na voljo vsem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime