LEC z rekordnim številom gledalcev v prvem tednu

Pa smo ga dočakali! Povsem prenovljeno tekmovanje v igri League of Legends, ki sedaj sliši na ime League of Legends European Championship (LEC). Za prvi naslov prvaka se bo v letošnji sezoni potegovalo 10 ekip, izmed katerih je nekaj sicer starih znank, veliko pa je tudi novih oz. tistih, ki se vračajo po daljšem premoru! Izšli so tudi statistični podatki kar se gledanosti tiče, kjer je LEC popolnoma zaživel. Tekmo med SK Gaming in Fnatic si je ogledalo kar 396,286 gledalcev. Najvišjo gledanost sta v 1. tednu lanskoletnega tekmovanja dobili Roccat in G2, a z veliko manj gledalci (255,120). Je torej LEC res prebudil League of Legends sceno ?

Vseh 10 ekip v letošnjem LEC tekmovanju.

Pretekli teden se je v petek s pričetkom ob 18.00 uri pričel prvi izmed desetih tednov v tem spomladanskem delu sezone, ki pa bo imel prenovljeno tudi samo končnico tekmovanja, ki je opisana v videoposnetku spodaj.

Končno smo na račun prišli tudi slovenski gledalci, ki imamo sedaj kar tri igralce v omenjeni ligi, vsi pa imajo tudi vidnejšo vlogo v svojih ekipah. Mihael “Mikyx” Mehle igra v t. i. super timu G2 Esports, ki je fantastično začel prvi teden, Tim “Nemesis” Lipovšek je nasledil najboljšega evropskega mid-lanerja Capsa, Juš “Crownshot” Marušič pa igra vlogo AD Carrya med novinci v ligi, SK Gaming.

Fnatic – SK Gaming

Otvoritev tekmovanja se je pričela s slovenskim dvobojem med Crownshotom(SK Gaming) ter Nemesisom(Fnatic), v katerem smo bili priča že neverjetnemu presenečenju. No, prva igra se je sicer začela po predvidenem času ob 18.00 uri, vendar so imeli pri ekipi Fnatic konstantne težave pri t. i. zakasnitvi, zato so po že skoraj izgubljeni tekmi vendarle uspeli izvleči ponoven štart igre, ki pa jim ni pomagal. SK je v “drugi” igri skorajda izgubil, a se vrnil nazaj v igro ter odpihnil finaliste svetovnega prvenstva 8. sezone.

Oba slovenska predstavnika sta se kar izkazala, bolje pa je vseeno izstopal Crownshot in njegov Ezreal

Splyce – exceL Esports

Po dveh urah čakanja, so na vrsto prišli tudi novinci v ligi, exceL Esports, katere so pred sezono kar nekako že izločili iz boja za najboljše. Splyce pričakovano z njimi ni imel večjih težav, pa čeprav je dvoboj trajal 38 minut. Rezultat je nakoncu kazal drugačno sliko, saj je Splyce končal z več kot 10 tisoč denarne razlike, prav tako pa je bila razlika v ubojih točno 10 (16-6 v korist Splyce).

Vitality – Schalke 04

Še ena izmed ekip (Vitality), ki je na svetovnem prvenstvu zelo dobro zastopala Evropo, saj so se “skoraj” izmuznili skozi skupinski del tekmovanja, kjer so bili v t. i. skupini smrti. Zmanjkalo jim je tudi nekaj sreče, a od njih definitivno nismo pričakovali take igre. Schalke je v tem dvoboju nedvomno presenetil Vitality, ki je še lovil formo. Igra je bila končana v 30 minutah z rezultatom 12-8.

Rogue – Misfits Gaming

Na papirju najbolj enostranski dvoboj dneva, ki se je tudi tako izkazal, saj tudi Misfits v letošnji sezoni velja za drugi super tim, ki cilja visoko. Z več kot 14 tisoč denarne razlike in 12-3 rezultatom v samo 24 minutni igri so zlahka prišli do svoje prve zmage.

Origen – G2 Esports (igra dneva)

V poznih večernih urah prvega dne smo le dočakali igro dneva, dvoboj med Origenom (Xpeke) ter G2 Esports (Ocelote). A igra je bila vse prej kot zanimiva, saj je G2 pokazal moč svojih solo igralcev, ki so praktično že v izbiri herojev premagali ekipo Origen. Igra je bila končana v 27 minutah z rezultatom 15-9. Smo morda priča najboljši evropski ekipi v zgodovini ?

2. dan: Schalke 04 – G2 Esports

Drugi dan prvega tedna se je pričel ob 17.00 uri, s tekmo med G2 Esports ter Schalke 04, ekipama, ki sta prvi dan uspešno prestali ter vpisali zmago. Če smo prvi dan mislili, da je G2 zmagal zaradi njihove izbire herojev, ki so popolnoma ustavili Origen, smo se motili. Jankos je kljub bolezni, ki ga je probala ustaviti na uvodu v LEC, ponovno dobil svojega Karthusa in pridno pritiskal tipko R na tipkovnici. Pri Schalkeju so sicer pred dvobojem omenili, da bodo poizkusili z zmago na bot lane-u, a sta bila Mikyx ter Perkz za Upseta ter Ignarja premočna. Najhitrejša igra v tekmovanju LEC se je končala že v 24 minutah in 8 sekundah z rezultatom 22:5.

exceL Esports – Rogue

Dvoboj “odpisanih”, ki naj bi se v letošnji sezoni borila za zadnji dve mesti, zato je bil še kako pomemben za zmagovalno ekipo pred nadaljevanjem lige. Caedrel, jungler ekipe exceL je imel kar velike ambicije že pred prvo tekmo proti Splycu, vendar se mu ni izšlo. Proti ekipi Rogue je takoj naslednji dan dobil popravni izpit ter ga opravil z odliko, saj je bil ključen mož svoje ekipe. Tekma je bila v 28. minuti končana, pri rezultatu 12-3, pa je imel Caedrelov Kha’zix 50% vseh ubojev, torej 6.

Splyce – Vitality

Splyce je odlično začel tudi to igro in bil v 29. minuti že 3.3 tisoč denarja v prednosti. Vse je kazalo, da bo Splyce vikend končal z rezultatom 2-0, a je imel Attila (Vayne) pri Vitalityu drugačne načrte. V dveh zaporednih spopadih je popolnoma uničil igralce Splyca, ki so po 41 minutah igre morali priznati premoč nasprotni ekipi. Obe ekipi sta torej svoj prvi teden končali z enakim razmerjem zmag in porazov (1-1).

Misfits – SK Gaming

Po prvem dnevu smo si lahko obetali zanimivo igro, saj noben ni pričakoval zmage SK-ja nad Fnaticom. Na žalost pa smo bili priča precej enostranski borbi, v kateri je bil naš Crownshot precej nemočen. Še ena rekordno hitro odigrana igra, kjer je bilo vsega konec že v slabih 10 minutah igre, kjer so Misfits povedli za 10 tisoč denarja. Uradno se je igra sicer končala v 22 minutah 49 sekundah, kar je bila nedvomno najhitrejša igra do sedaj.

Juš je igro s Sivir zaključil 0/5/1

Origen – Fnatic (igra tedna)

Riot je za igro tedno izbral prav zadnjo tekmo prvega tedna, med Origenom in Fnaticom. Fnatic je imel priložnost popraviti vtis prvega dne, a so se tudi tokrat ušteli. Skozi celotno igro Fnatic ni bil niti Gold v prednosti, kjer so tudi skozi celotno tekmo igrali zelo pasivno. Velja omeniti da je naš predstavnik Tim “Nemesis” Lipovšek obe igri v tem tednu odigral proti herojema, ki sta bila odlična proti Nemesisovi izbiri, zato je bil Tim primoran igrati zelo pasivno. Oboževalci ekipe Fnatic torej ni ostali ravnodušni po otvoritvenem tednu v ligi LEC, a časa za izboljšanje je še precej.

Nemesis v svojih prvih dveh igrah ni izpolnil pričakovanj oboževalcev.


Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime