Bomo tudi v slovenskih kinematografih gledali anime?

Kinematografi po svetu pokajo po šivih, saj si oboževalci serij anime noro ogledujejo novo uspešnico Dragon Ball Super: Broly, ki je v enem dnevo porušila kar nekaj rekordov. V šestih dneh predvajanja v kinematografih naj bi ustvarjalci od vstopnic zaslužili preko 15 milijonov ameriških dolarjev, kar je več od drugih animiranih filmov kot so naprimer Kung Fu Panda 3, ki je v svojem premiernem dnevu zaslužila 10.5 milijonov dolarjev.Broly so predvajali v kar 1,260 kinematografih in tako premagali svojo prejšnjo uspešnico Dragon Ball Z: Resurrection ‘F’ iz leta 2015, ko so ga predvajali v 913 kinematografih.

To je že dvajseti film v zgodovini animeja, ki temelji na originalni zgodbi, scenariju in junakih japonskega ustvarjalca Akire Toriyama. Broly je namreč čisto nova zgodba v zadnjih 18 letih, ki jo je spisal Toriyama in govori o Gokuju ter Vegeti (oba sta Saiyana), ki se borita proti Brolyu, bojevniku, ki se povsem razlikuje od ostalih nasprotnikov, ki sta jih kadarkoli bojevala.

Film je do 23. januarja v Združenih državah Amerike ter Kanadi zaslužil že okoli 23.6 M$ ter 66.6 milijonov ameriških dolarjev povsod drugje (medtem kar 31.6 milijonov na Japonskem). Izjemne številke animeja, ki je popularen tudi v Sloveniji, a za predvajanje v slovenskih kinematografih bomo vseeno morali še počakati nekaj časa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime