Gaming miška, ki je močno nastavljiva in prijetna na otip – recenzija SteelSeries Rival 600

Zadnja leta je na trgu prava poplava gaming mišk in tokrat nam je pod roke prišla SteelSeries Rival 600 skupaj s podlogo QCK Prism Cloth in držalom za miškin kabel (bungee).

Preden se vržemo v samo recenzijo miške, ki poseduje kar dva senzorja, pa se vprašajmo zakaj tako velik cenovni razpon?

Zakaj hudiča bi kupil gaming miško za 80 €, če jo lahko kupim za borih 15 € in ta nosi podoben izgled in je tako osvetljena kot višje cenovne miške?

Miškoni višjega cenovnega razreda uporabljajo kvalitetne materiale, natančnejše senzorje in v roki ne delujejo kot kup plastike.

Natančnost senzorja je zelo pomembna pri igrah, ki zahtevajo hitre premike (CS:GO, Fortnite, PUBG…) medtem ko pri igrah, ki ne zahtevajo od vas nenadne hitre gibe (League of Legends, Hearthstone, DOTA2…) lahko z mirno vestjo sežete po cenejši miški.

Tokrat bomo pričeli pri osvetlitvi same miške in podloge.

Ne rečem, osvetljene tipkovnice so super in kul, za miške pa mi je osebno vseeno in po mojem mnenju nepotrebno. Dokler osvetlitev ne dviguje cene miške ali podloge, je sicer dobrodošlo, v nasprotnem primeru pa pač pogledam drugam.

SteelSeries Rival 600 zaradi same osvetlitve ni dražja, podlogi QCK Prism Cloth zaradi osvetljene obrobe pa cena poleti v nebo in v primeru, da niste totalni fanatik RGBja predlagam, da pogledate ostale QCK podloge, ki veljajo za najbolj priljubljene in kvalitetne podloge na trgu.

Kot je že v navadi lahko barve spreminjate in sinhronizirate v SteelSeries programu.

RGB osvetljava je prisotna tako na podlagi kot na sami miški.

Izgled ter material miške StelSeries Rival 600 je vrhunski in ob prvem dotiku se bote zaljubili v miško.

Mat površina ustvari prav poseben občutek, gumbi na miški so taktilni, sam kolešček pa zelo prijeten na dotik in odziven po pričakovanjih.

Ob vsaki strani miške najdemo silikonsko gumirano površino, ki poskrbi za prijeten občutek pri premiku miške levo in desno. Verjamem in upam, da so s silikonsko površino odpravili problem, ki je nastal pri predhodnih izdelkih, pri katerih je po letu uporabe nastala v gumi jamica.

Gumba sta mehanična in po besedah proizvajalca zdržijo 60 milijonov klikov.

SteelSeries Engine 3 programska oprema stavi največ na svojo preprostost uporabe, hkrati pa ponuja ogromno nastavitev.

Na levi strani najdemo še 3 dodatne gumbe, ki so zelo priročni za igre tipa Fortnite ali kakšne druge naslove, ki zahtevajo dodatne ukaze na dosegu roke. Standardni gumb za menjavo hitrosti se nahaja na glavi miške.

Vsi gumbi so programilni preko njihove programske opreme. preko SteelSeries Engine lahko nastavimo res ogromno opcij, tako za miško kot tudi za podlogo.

Programska oprema je tudi precej intuitivna in jo bo takoj izgruntal tudi nekdo, ki se prvič ukvarja z nastavljanjem RGB opcij ter makrotov.

Miška lepo sede v roko tako desničarjem kot tudi levičarjem.

Srce miške sta kar dva senzorja. Prvi je njihov optični senzor, ki poskrbi za izjemo natančnost (PixArt senzor s 50g pospeška in do 12 000 CPI / DPI), drugi senzor pa zaznava stik s podlago in poskuša vzdržati premikanje na ekranu, tudi ko miško dvignete nad podlago (lahko nastavite višino dviga od 0.5mm do 2mm).

To kombinacijo senzorjev bodo cenili predvsem tisti igralci, ki z miško bolj kot ne drvijo po podlogi (CS:GO, PUBG, Fortnite…) in imajo nastavljeno zelo nizko občutljivost miške, kar jih prisili k hitrim gibom in obenem dvigu miške nad podlogo.

Primerjava natančnosti senzorja ob izgubi stika s površino. Povzeto iz strani SteelSeries, niso naše dejanske mertive.

V notranjosti se skriva tudi ARM procesor, na katerega shranite vaše nastavitve (makrote, nastavitve odzivnosti, nastavitev obeh senzorjev, RGB…) in tako lahko napravo vzamete na lanparty, se priklopite in že ste pripravljeni na nove zmage.

Toda to še ni vse , naš mišak je lahko tudi transformer.

Vsebuje namreč uteži levo in desno, kar jo naredi presenetljivo dodatno nastavljivo.

Nastavite lahko ne samo težo miške ampak tudi težo glede na levo ali desno polovico. V primeru da ne uporabite vseh uteži, pa lahko vplivate tudi na težo spredaj ali zadaj.

Dobil sem zelo pozitiven odziv nekaterih uporabnikov glede na možnost nastavljivosti uteži in verjamem, da lahko s pravo razporeditvijo najdete vašo perfektno težo miške.

Uteži poskrbijo za prilagoditev vašim potrebam.

Magneti, ki držijo levi in desni pokrov miške na mestu, so zadovoljivo močni in med uporabo ni nobenega občutka oziroma premikanja le teh. Razpon teže lahko prilagajate med 96 gramov in 128 gramov.

Seveda ena izmen najbolj pomembnih lastnosti je: “ali nam miška sede v roko?”

Osebno se mi je zadeva lepo prilagodila in sem jo brez problemov uporabljal, pozitivni pa so bili tudi odzivi levičarjev. Sicer morda ne “paše” kot moj dolgoletni spremljevalec od Logitecha g502, je pa
SteelSeries Rival 600 dobra izbira tako za desničarje kot levičarje.

S paketom smo prejeli tudi prej omenjeno podlogo QCK Prism Cloth srednje velikosti, ki je za mene osebno premajhna in bo priporočal, da si mogoče pogledate raje Xlarge.

Tekstura in sama podloga je odlična kot to velja tudi za vse ostale QCK podloge, sama osvetlitev pa mi je osebno moteča, predvsem zato, ker preferiram minimalističen design, brez nepotrebnih adapterčkov, v katere se mi vedno ali zatika kabel od miške ali pa se v njega zabijam z miško.

Zatikanje kabla sem sicer rešil z njihovim “bungee” držalom, ki je dobra kopija BENQ CAMADE in ga lahko zaradi njegove kvalitete lahko priporočim.

Bungee odpravi nepotrebno zatikanje kabla.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

SteelSeries Rival 600 sicer ni najcenejša zadeva na trgu a je vsekakor izdelek vaše pozornosti. Vsebuje vse pritikline, ki jih zahtevate od svojih gaming mišk, hkrati pa omogoča prilagajanje, tako fizično kot preko programerske poti, praktično vsakemu uporabniku.Gaming miška, ki je močno nastavljiva in prijetna na otip - recenzija SteelSeries Rival 600