Tip oropal banko in za pobeg uporabil električni skiro…. Ni mu uspelo

Kaj narediti, ko si star 19 let in nimaš denarja ne za bencin, še manj pa za nov avto?

Točno to je decembra najbrž razmišljal mladenič Luca P. Mangiarano, ki se je nato domislil briljantne ideje. No, “briljantna” je bila verjetno samo njemu.

Odločil se je namreč oropati banko a očitno celotni postopek dejanja si ni ravno preudarno začrtal.

Izmik denarja mu je sicer uspel, za pobeg pa si je izbral električni skiro, katerega največja hitrost je okoli 24 km/h.

To pa vseeno ni tista največja traparija. Skiro je bil namreč najet iz strani podjetja Jump, katero si lasti Uber.

Preden si namreč lahko sposodiš skiro, je uporabnik primoran prenesti aplikacijo in na njej ustvariti račun. Luki očitno ni prišlo na misel, da bi uporabil tuj račun in se je prijavil kar s svojim.

Policija je nato preko varnostnih kamer ugotovila smer pobega in s sodelovanjem Uberja so zlahka locirali tega okoljevarstvenega bandita.

Mangiarota so decembra obtožili “ropa z grožnjo” in tipček sedaj pridno čaka na sojenje. Kako točno je oropal banko še ni jasno, ne bi nas pa presenečalo, da je uporabil vodno pištolo.

Ste vedeli, da to ni bil edini zločin, kjer je brihtež poskušal pobegniti policiji na neki tehnološki igrački?

Septembra 2018 je v Floridi policija ustavila možakarja z imenom Jerome Antoine Dennis. Ta je na sebi skrival nekaj marihuane in zato je od strahu skočil na svoj hoverboard in bliskovito zapustil prizorišče.

No, bliskovito ravno ne, saj te napravice dosegajo maksimalno hitrost 9 km/h in zato je zlikovca policist s hitro hojo kmalu dohitel. Dennis se je sicer hitro odločil zapustiti svoje “vozilo” in poskusil svojo srečo s tekom, a se je tudi to zanj hitro klavrno končalo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime