Fortnite prevare vas čakajo na vsakem koraku

Fortnite je seveda hudo popularna zadeva in ravno zaradi te svoje razširjenosti, je postal sladka tarča za vse spletne nepridiprave.

Podjetje Zerofox je med septembrom in oktobrom opravilo raziskavo spletnih prevar in dobili so zanimive rezultate.

Odkrili so namreč kar 53,000 različnih spletnih goljufij, vse pa so povezane z igro Fortnite.

Glavna prevara leti predvsem na igrino valuto “V-Bucks”, kjer uporabnikom obljubljajo hiter zaslužek za nizko ceno.

Svoje “stranke” dosegajo predvsem preko socialnih medijev tipa Facebook ter Instagram. Ko nič hudega sluteči uporabnik klikne objavo, je preusmerjen na stran, katera obljublja marsikaj.

Vse skupaj je zavito v barvno paleto igre in na njej lahko odkrijemo zadeve kot so “V-Bucks Generator,” preden pa prejmete svoje virtualne kovance, mora uporabnik vnesti svoje prijavne podatke za igro, svoj resnični naslov ter podatke kreditne kartice.

Tipična goljufija, na žalost samo ena od mnogih. Glede na všečke ter delitve, tudi precej uspešna

Seveda je vse skupaj lepo oblečena goljufija in v zameno uporabniki ne dobijo ničesar, razen ukradenega lastnega računa ter odtujena denarna sredstva na bančnem računu.

Zerofox pravi, da je kar 86% spletnih prevar prišlo iz strani socialnih medijev, 11% preko spletnih domen ter samo 2% izvira iz YouTube posnetkov.

Problem so tudi prevare na telefonih, saj Fortnite ni izšel v Googlovi trgovini Play Store ampak je na voljo samo preko njihove spletne strani.

Pri YouTube posnetkih lahko gledate na razmerje všečkov in ne-všečkov. Hitro vam bo jasno, da se gre za nateg.

To je seveda spodbudilo spletne goljufe, da ustvarijo vrsto lažnih Fortnite aplikacij ter spletnih strani, kjer si lahko prenesete igro, ki pa je seveda vse drugo kot pa uradna aplikacija.

Julija je spletna stran Rainway odkrila zanimiv program, ki je na spletu obljubljal brezplačno “V-Bucks” valuto ter “aimbota”, kateri naj bi igralcem pomagal do lažjega merjenja.

Seveda pa je bila vse skupaj goljufija: ob namestitvi je program ustvaril “man in the middle” protokol, kjer je ves spletni promet od uporabnika šel čez napadalca, ta pa je lahko nato vse nadaljnje povezave po mili volji preusmerjal na strani, ki so imitirale tiste prave.

Pamet v roke in ne nasedajte takšnim prevaram!

Temu sicer pravimo “phishing” in zlonamerni program je nabral preko 78,000 prenosov samo na eni lokaciji, ugibajo pa, da je teh bilo veliko več.

Kot spletna stran, ki vas rade volje obveščamo o zanimivostih iz Fortnite sveta, se počutimo dolžni, da vas obvestimo o teh prevarah in vam podelimo par nasvetov:

  1. Držite se reka: “na internetu vam nihče ne bo dal nič zastonj. Če ne plačujete za izdelek, potem ste VI ta izdelek.”
  2. V-Bucks lahko zaslužite samo preko Fortnite uradne trgovine ali pa preko samega igranja. Pika.
  3. Igro za telefone si prenesite samo na njihovi uradni strani in nikjer drugje. Tako boste lahko prepričani, da bo zadeva “čista” in brez zlonamerne kode.

Pamet v roke in zaupajte samo uradnim spletnim kanalom. Razen, če si želite kupiti Fortnite majice. Te imamo tudi mi. Zato ker smo tako prekleto kul.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime