Uporabniki Apple naprav lahko prisluškujejo vaši napravi!

14-letni Grant Thompson je pred dnevi odkril zanimivo a ob enem zastrašujočo napako Applovega FaceTime-a. Če ste uporabniki Applovih naprav ste zagotovo že uporabljali FaceTime, ki omogoča zvočno in video sporazumevanje. No, najstnik iz Arizone je želel poklicati svoje prijatelje, da bi se dogovorili za igranje igre Fortnite, a je pri tem naletel na programskega hroča.

Ob klicu oziroma dodajanju prijateljev v skupni klic je zaslišal zvok, ki je prihajal iz enega izmed prijateljevih telefonov preden je povabilo za klic sploh kdo sprejel. Thompson je to takoj povedal svoji mami Michelle, ki je napako sporočila odvetniku, češ da gre za način vohunjenja.

Michelle je nato poklicala Applovo tehnično pomoč, kjer so ji zatrdili naj omenjeno napako sporoči še na njihovo uradno spletno stran, kjer Apple zbira vse hrošče oziroma napake. Kasneje pa je še seznanila svoje sledilce in druge bralce na Twitterju o omenjeni napaki.

V medijih se je pojavila tudi novica s točno opisanimi postopki, ki pripeljejo do omenjene napake. Ko želite opraviti klic najprej med vašimi kontakti poiščete zaželeno osebo, nato pa med samim zvonjenjem povlecite s prtom navzgor in pritisnite “Add person” ter dodajte sami svojo številko v polje “Add person”. Klic bo sprejet čeprav oseba, ki ste jo poklicali klica ni sprejela. Vse kar bo klicana oseba slišala je zvonjenje.

Kot kaže je napaka prisotna na vseh operacijskih sistemih iOS od različice 12.1, napaka pa se pojavlja tako na Macu kot iPhonu. Zaenkrat Apple napake še ni odpravil, zato se lahko hrošču oziroma morebitni uporabi vohunjenja nad vami izognete le z onemogočanjem aplikacije FaceTime. Na telefonih iPhone to lahko storite pod vašimi nastavitvami, kjer poiščete aplikacijo FaceTime ter jo onemogočite. Na Mac napravah pa najprej odprite FaceTime aplikacijo ter v desnjem zgornjem kotu pritisnite FaceTime > Preferences > Sign out.

https://twitter.com/BmManski/status/1089967572307640325

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime