Dovolj košenja trave? Prihaja Terra, pametna robotska kosilnica

iRobot je firma, ki jo poznamo predvsem po zaslugi njenega priljubljenega robotskega sesalnika Roomba.

Ta že nekaj časa skrbi za čistočo svojih človeških lastnikov zato je bilo neizogibno, da bo podjetje njegovo tehnologijo uporabila še nekje drugje.

Tako je nastala Terra, pametna robotska kosilnica, katera bo uporabljala iste principe kot njegov manjši, sobni bratec Roomba.

Uporabljena bo namreč tehnologija “Smart Mapping”, ta pa omogoča robotu, da se nauči vse kotičke sobe za čimbolj učinkovito delovanje.

Isti princip bo uporabljala Terra, ki bo posekala travo v lepih vzorcih košnje. Uporabnik bo najprej postavil posebne oddajnike, ki bodo robotu preko brezžične komunikacije zapovedali, kje vse se sme gibati.

Tako se bo Terra znala izogniti rožam, pločnikom ter cestam, poleg tega pa bo zadeva sama zaznala, kdaj se ji prazni baterija. Takrat se bo priključila na napajanje in ko bo akumulator spet poln, bo samodejno nadaljevala s košnjo.

Uporabniki bodo lahko svojega pametnega kompanjona nadzorovali preko aplikacije na telefonu in mu zapovedali čas košnje ter na kakšno višino naj zelenico skrajšajo.

Terra bo najprej na voljo v Nemčiji in sicer naj bi se to zgodilo enkrat v 2019, zaenkrat pa še ni znana cena.

iRobot na področju pametnih kosilnic ni prvi, saj mu konkurenco delajo Honda, Husqvarna in Worx, njihovi modeli pa stanejo med 600 $ in 2,800 $.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime