Izenačen boj po drugem tednu LCS-a

Čez Atlantik smo lahko spremljali drugi teden tamkajšnjega tekmovanja v igri League of Legends. Pogled na lestvico je precej izenačen, saj si kar šest ekip deli 3. mesto. Kdo so ekipe z enakim izkupičkom pa izvete v povzetku 2. tedna.

Echo Fox – Team Solo Mid

Dvoboj ekip z rezultatom 1-1 po prvem tednu je prinesel kar nekaj preobratov. Bolje so začeli pri Echo Foxu, ki so v sicer v sredini igre popustili a obržali manjšo prednost. Odločil je boj pri Baronu, ki ga je v 33 minuti dobil TSM. Zven je na Ezrealu metal svoje Q-je in prigaral težko zmago TSM-u.

Cloud 9 – Golden Guardians

Golden Guardians so pričakovano po prvem tednu sami ostali na dnu razpredelnice, kjer jim družbo dela še ekipa 100 Thieves. Če že samo pogledamo začetno postavo GGS vidimo, da ne morejo resno konkurirati drugim ekipam. Izpostaviti je mogoče samo Hauntzerja, ki pa mu to igro ni šlo najbolje. C9 je kontroliral celotno igro in na koncu vpisal svojo 2. zmago.

100 Thieves – Team Liquid

Dvoboj najbrž najboljših dveh bot lanov, pa čeprav 100 Thieves ne kažejo najboljše forme. Bang in Aphroomo sta na papirju zelo močen bot lane, a se korejski zvezdnik Bang v ameriški ekipi še ne znajde. Povsem drugačna zgodba je pri supportu CoreJJ-u, ki naravnost blesti z Doubleliftom. Tudi v tej igri se je tako izkazalo, ko sta z Doubleliftom uničila bot lane 100 Thievsov. Liquid je tako ostal nepremagljiv, medtem ko 100 Thievse prave občutke še išče.

FlyQuest – Counter Logic Gaming

FlyQuest (2-0) proti CLG-ju (0-2) je bil nedvomno boj, v katerem smo pričakovali lahek sprehod FlyQuesta. A CLG je pokazal drugačno plat v tej igri … no Power of Evil je pokazal drugačno plat sebe, saj je svojo ekipo pripeljal do zmage. Igra je imela nasplošno zelo malo ubojev, a je PoE končal z rezultatom 5-0-4. Prvi poraz torej za ekipo FlyQuesta in prva zmaga za ekipo CLG.

Clutch Gaming – OpTic Gaming

Ali Hunijev skill peša, ali pa se ekipe fokusirajo na njegov lane? V prejšnjih sezonah, ko je Huni dominiral na Topu so bili nasprotniki brez moči. V tej sezoni pa Huni še ni pokazal vsega svojega znanja oziroma se ekipe praktično sfokusirajo nanj. Nič drugače ni bilo v tej igri, saj sta Dhokla (Sion) ter Dardoch (Lee Sin) praktično kampirala Hunija, ki enostavno z Liro (Elise), ni naredil nič uporabnega. OpTic je prednost izkoristil in zabeležil svojo drugo zmago.

Golden Guardians – 100 Thieves

Dvoboj najslabših ekip v ligi, ki se je dodobra začel šele okoli tridesete minute. Ekipi sta si konstantno izmenjavali vodstvo, dokler ni prišlo do dokončnega Baron fighta, ki ga je dobil 100 Thieves. Do konca igre so si nabrali dovoljšno denarno razliko, da so igro pripeljali do konca in zmagali svojo prvo igro v sezoni.

Echo Fox – OpTic Gaming

OpTic (2-1) je kar presenetljivo dobil dve od treh začetnih iger in si je proti Echo Foxu obetal dobrega rezultata. Igra je bila zelo izenačena z malo uboji. A Echo Fox je imel kar 3 Mountain zmaje, 1 infernal ter 1 ocean zmaja, kar je igro prevesilo na njihovo stran. V 34. minuti so dobili še Baron buff ter zmagali zadnji fight. Ekipi sta tako svoj 2. teden končali z rezultatom 2-2.

Team Liquid – Clutch Gaming

Še ena zanimiva igra dominantnih ekip, katero je odločila potrpežljivost in zmaji. 2x Infernal zmaj za Liquid in slabša igra Pigleta na botu sta odločili zmagovalca v tej igri. Liquid torej ostaja edina nepremagljiva ekipa “čez lužo” in bo letos nedvomno prvi favorit za osvojitev sezone LCS.

FlyQuest – TSM

Maščevanje je sladko, bi lahko rekel Wildturtle, ki je pred nekaj sezonami zaigral za TSM, a so ga te odslovili zaradi prihoda Doublelifta. Sanj TSM-a je bilo konec v 37 minutah, ko so dokončno dobili brco v rit s strani Wildturtla, ki je končal pri rezultatu 7-2-7. FlyQuest je prvi teden torej končal pri 3-1, medtem ko je TSM končal pri 2-2.

Cloud 9 – Counter Logic Gaming

Še zadnji dvoboj drugega tedna LCS je pripadel “old school” ekipama Cloud 9 in CLG. Ta je celotno srečanje kontroliral tekmo in prevzel kar vseh 5 možnih zmajev (3x ocean, 2x mountain). Imeli so prednost tudi v vseh objectih in tako teden zaključili z dvema solidnima zmagama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime