Ustanovitelj kripto menjalnice umrl in s sabo vzel geslo ter tako pustil zaklenjenih 190 milijonov dolarjev

Kripto trg dan za dnevom doživlja udarce saj nekdaj priljubljena valuta skoraj vsak dan pade za kakšen procent.

Ogromno ljudi je valuto že prodalo, vztrajneži pa so se nedavno soočili s še enim problemom, ki zaenkrat nima rešitve.

Ustanovitelj kripto menjalnice QuadrigaCX, Geralt Cotten, je namreč umrl decembra 2018, njegova smrt pa je njegove stranke in podjetje postavila v precej težaven položaj.

Uporabniki so se kmalu začeli pritoževati nad menjalnico saj preprosto niso mogli dostopati do svojega denarja, v zameno pa so prejeli zelo malo informacij.

Težavno situacijo je končno pojasnila vdova preminulega, Jennifer Robertson, ki je razodela smrt kripto milijonarja.

Kakor je povedala na sodišču, je Geralt vse nabrane kripto denarce pogosto preselil iz “hot wallet” denarnice v “cold wallet” denarnico, saj se je bal napadov hekerjev in drugih spletnih nepridipravov.

Kripto kovanci so bili tako bolj zavarovani in čeprav je to po eni strani pametno, je vprašljiva njegova odločitev, da svojega dostopnega gesla ni delil z nikomer.

Njegova prezgodnja smrt je tako pustila zaklenjenih okoli 190 milijonov kovancev in do njih ne more nihče. Jennifer sicer pravi, da poseduje njegov prenosnik a tudi ta je močno zavarovan in do njegove vsebine trenutno ne more nihče.

Praznih žepov zna tako ostati okoli 115,000 strank, katerim menjalnica dolguje 190 milijonov dolarjev, poleg tega pa dolgujejo 50 milijonov “pravega” denarja.

QuadrigaCX naj bi zaenkrat držala samo 147 milijonov dolarjev, kot opcija za vrnitev dolga pa se omenja tudi prodaja platforme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime