Raziskava pokazala, da Xiaomi in OnePlus telefoni oddajajo največ radiacije

Nemški urad za zaščito pred radiacijo je včeraj izdal zanimivo poročilo, ki se tiče v preteklosti močno razpravljanje teme glede sevanja mobilnih naprav.

Razpredelnica v obzir vzame dejstvo, katera od naprav odda največ sevanja in katera ga največ zadrži (specific absorption rate oz. SAR).

Glede na rezultate, so najbolj problematični telefoni proizvajalca Xiaomi ter OnePlus, saj drži vsak od njiju po štiri predstavnike, med neslavno prvo šestnajsterico.

Pridna nista niti Google ter Apple, slednji drži predstavnika iPhone 7 na devetem mestu, medtem ko je Google Pixel 3 na sedmem in Google Pixel XL na dvanajstem mestu.

Po drugi strani je najbolj varen proizvajalec Samsung in njegov telefon Galaxy Note 8 je zavzel vrh lestvice. Kar velik napredek glede na to, da je Galaxy Note 7 postal slaven predvsem zaradi svojih eksplozij.

Z njim je izenačen ZTE Axon Elite, na tretjem mestu pa najdemo LG G7.

Sevanje od telefonov je že dolgo časa predmet debate in študije niso povsem potrdile točne škodljivosti. Povezava radiacije iz telefona z rakom je sicer bila dokazana a stopnja sevanja naj bi bila škodljiva samo manjšim živalim kot so podgane, medtem ko naj bi bili ljudje varni.

Vseeno, če se zalotite, da vam med uporabo telefona poganja tretje uho, je morda čas, da zamenjate svojo mobilno napravo ali pa vsaj zmanjšate njeno uporabo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime