Raziskava pokazala, da Xiaomi in OnePlus telefoni oddajajo največ radiacije

Nemški urad za zaščito pred radiacijo je včeraj izdal zanimivo poročilo, ki se tiče v preteklosti močno razpravljanje teme glede sevanja mobilnih naprav.

Razpredelnica v obzir vzame dejstvo, katera od naprav odda največ sevanja in katera ga največ zadrži (specific absorption rate oz. SAR).

Glede na rezultate, so najbolj problematični telefoni proizvajalca Xiaomi ter OnePlus, saj drži vsak od njiju po štiri predstavnike, med neslavno prvo šestnajsterico.

Pridna nista niti Google ter Apple, slednji drži predstavnika iPhone 7 na devetem mestu, medtem ko je Google Pixel 3 na sedmem in Google Pixel XL na dvanajstem mestu.

Po drugi strani je najbolj varen proizvajalec Samsung in njegov telefon Galaxy Note 8 je zavzel vrh lestvice. Kar velik napredek glede na to, da je Galaxy Note 7 postal slaven predvsem zaradi svojih eksplozij.

Z njim je izenačen ZTE Axon Elite, na tretjem mestu pa najdemo LG G7.

Sevanje od telefonov je že dolgo časa predmet debate in študije niso povsem potrdile točne škodljivosti. Povezava radiacije iz telefona z rakom je sicer bila dokazana a stopnja sevanja naj bi bila škodljiva samo manjšim živalim kot so podgane, medtem ko naj bi bili ljudje varni.

Vseeno, če se zalotite, da vam med uporabo telefona poganja tretje uho, je morda čas, da zamenjate svojo mobilno napravo ali pa vsaj zmanjšate njeno uporabo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!