Reddit se boji kitajske diktature

Če ste reden uporabnik “prve strani interneta”, torej socialne platforme Reddit, ste morda v zadnjih dnevih opazili velik porast objavljenih slik, katere kažejo vse grdobijo, ki jih je v preteklosti počela Kitajska.

Uporabniki so vik in krik zagnali zaradi nedavne donacije kitajskega velikana, podjetja Tencent, katerega igričarji poznamo kot založnika igre League of Legends in kot tistega glavnega strica, ki stoji za spletno trgovino Epic Games Store.

Reddit zbira denar in zato, da ostanejo na vrhu internetne ponudbe, potrebujejo 300 milijonov dolarjev. Kar polovico tega zneska mu je namenil Tencent, še vedno pa to ne pomeni, da bo priljubljeni rdeči vesoljček kar naenkrat postal kitajski.

Reddit je namreč ocenjen na 2,7 milijard dolarjev in pri pridobitvi investicije 300 milijonov, bo dosegel magično številko 3 milijarde zelencev.

Takšna investicija je za Tencent drobiž, saj je velikan ocenjen na kar 427 milijard dolarjev, ironično pa je, da je prav on poskrbel za Veliki kitajski požarni zid, ki Kitajcem preprečuje dostop do Reddita.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime