Švica razširja sistem elektronskih volitev, hekerjem ponujajo 50,000 $ nagrade za odkritje ranljivosti

Švicarji so v preteklih 14 letih izvedli že preko 300 testiranj elektronskega volilnega sistema a še vedno zadeva ni tako razširjena, kot pa bi si želeli.

Želijo omogočiti glasovanje vsakemu Švicarju, tudi tistim, ki trenutno ne prebivajo pri njih a vseeno nosijo volilno pravico. Ti sicer lahko svoj glas oddajo preko klasične pošte a je ta velikokrat prepočasna in premalo zanesljiva.

Zato želijo razširiti svoj elektronski sistem volitev vendar jim nekatere politične stranke nasprotujejo, češ, da naj bi bil ta premalo varen in naj bi ga bilo preveč lahko manipulirati.

Zato so se domislili javnega testiranja, ki bo potekalo med 24. februarjem ter 24. marcem. Torej en mesec in prav toliko trajajo običajne volitve v Švici.

Med tem časom pozivajo vse “White Hat” hekerje, da poskušajo zaobiti njihovo zaščito ter jim sporočijo njihovo ranljivost.

Če heker denimo zazna, da določen del sistema ni optimalno izpeljan, bo prejel za nagrado 100 $. Če pa odkrije veliko ranljivost, preko katere bi lahko vplival na rezultate volitev, bo prejel med 30,000 ter 50,000 $ nagrade, ta pa pade na 20,000 $, če ga pri hekanju zaznajo nadzorniki sistema.

Več informacij si lahko preberete na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime