Najboljše igre za preigravanje med Valentinovim

Valentinovo je naposled prispelo, praznik, ko mrzlično hipoma izropamo vse bližnje cvetličarne in sosedove vrtove ter v krizi še kaki nagrobnik.

Vendar zakaj bi metali ogromne denarce za nabavo hitro usahlega listja ter dragih kamnov, če pa lahko partnerja presenetite s kakšno avanturo v digitalnem svetu.

Vendar problem: če vaš izvoljenec še nikoli ni resneje poprijel za miško, tipkovnico ali kontroler, zna biti zabava kratkotrajna in na koncu boste igrali sami.

Zato smo na kupček zbrali nekatere igre, ki spet ne zahtevajo prevelikega privajanja in jih je po možnosti moč igrati na enem zaslonu.

Mario Kart

Vsi poznamo Mariota in vodovodar je že davno svoje platformske avanture preselil tudi na dirkanje z avti. Mario Kart ponuja ogromno simpatičnih likov ter različnih dirkalnikov ter prog, dirkanje pa niti ni tako zahtevno. Najboljša stvar pri vsemu je, da lahko na enem TV-ju igrata dva in sicer na razdeljenem zaslonu.

Tu so v prednosti Nintendovi igralci, ki posedujejo konzole Wii, WiiU ali pa Switch, a tudi PC-jaši si lahko snamete emulator kot je denimo Dolphin ali pa CEMU ter uživate v sproščajoči zabavi.

Keep Talking and Nobody Explodes

Steam: 7,49 €

Premisa te igre je naravnost genialna in jo je moč igrati samo s še kom drugim.

Eden igralec ima pred sabo bombo, ki jo mora razorožiti. Trik je v temu, da pred sabo vidi samo razne uganke, ki so pri vsakemu preigravanju drugačne, namigi pa se skrivajo pri drugemu igralcu. Te rešitve ugank snamete v obliki dokumenta iz sledeče strani in zabava se lahko začne.

Prvi igralec opisuje uganko medtem ko drugi vročično lista po papirju in mu poskuša podati rešitev. Seveda je zadeva časovna omejena in če bomba ni ob pravem času onesposobljena, sledi eksplozija ter konec igre.

Keep Talking and Nobody Explodes je moč poganjati na praktično vsakem PC-ju, še bolj zabavno pa je, če slučajno posedujete VR napravo, saj vam tako nihče ne more kukati na zaslon.

Stardew Valley

Steam: 14,99 €

Tale luškana avanturica kmetovanja vam bo vzela ure in ure, saj je na površju precej preprosta, v sebi pa skriva ogromno globokih mehanik.

Zadeva je sila zabavna samo v enoigralskem delu, avtor (ja, igro je razvil samo en tip!) pa je nedavno dodal še večigralstvo, tako da lahko kmetijo obdelujeta dva igralca. Še več, nekdo je razvil tudi modifikacijo, kar pomeni, da lahko špil igrate s parterjem na samo enem zaslonu!

Vendar pazite, zna se zgoditi, da bo vaš družabnik postal z igro zasvojen in kmalu se bodo vloge zasukale.

Diablo 2/3

Battle.net:

Diablo se morda zdi izven okvirjev tega članka, saj se koljenje horde demonskih zaleg ne sliši kaj posebno romantično.

A zadeva na lažjih stopnjah niti ni tako zahtevna, saj bo mehanike skapiral tudi popoln začetnik. Klikanje po pošastkih in nabiranje opreme je samoumevno, če pa je vaš partner nežnejše plati, pa se bo še huronsko zabaval ob opremljanju lika v različne oblekice.

Poleg tega lahko celotno štorijo preigrate sodelovalno, žal samo na različnih zaslonih.

World of Warcraft

Battle.net: 44,99 €

World of Warcraft je bil ob svojem rojstvu presneto težka zadeva a je skozi leta postala precej bolj preprost naslov.

Danes se lahko v pustolovščine Azerotha spravi praktično vsak, tudi vaš neizkušeni igričarski partner. Vsebine je ogromno in ob novo opremo se boste spotikali praktično ob vsakem koraku, zato je prav, da svoji sorodni duši malce pomagate na potovanju, ostareli veterani serije pa znate na ta način zopet odkriti magijo tega, danes že malce ostarelega, MMOja.

Portal 1/2

Steam: Portal – 8,19 €

Steam: Portal 2 -8,19 €

Portal igri znata biti novoprišlekom precej zastrašujoči a dobra stvar pri teh igrah je, da se igranja lotite po svojem tempu.

Nihče vas ne zasleduje, ni časovnih omejitev, nevarnost pa spet ni pretirana. Prav tako je Portal odlična igra za začetnike, saj znajo ravno preko nje premagati največjo oviro. Veliko igralcev, ki se prvič soočijo s prvoosebnim pogledom ima namreč ogromne težave pri merjenju in orientaciji, Portal pa jim omogoči, da se na to mehaniko postopoma navadijo, zraven pa še dodobra razmigajo možgane.

Portal 2 poleg tega ponuja še možnost sodelovalnega igranja, kar vam bo odprlo nekatere stopnje, ki ste jih zgrešili v načinu kampanje.

Minecraft

Minecraft trgovina: 23,95 €

Ena najbolj popularnih iger na svetu je seveda močno podprta tudi večigralsko.

Gradnja in kopanje lukenj je zabavno že v enoigralskem načinu, še bolj pa v skupnem igranju, kjer lahko partnerja precizno usekate z lopato po glavi.

Igro lahko poganjate na praktično vsaki napravi in čeprav cena ni ravno nizka, za tako staro igro, je še vedno izkušnja, vredna svojega denarja.

Overcooked! 1/2

Steam:

Šampion te skupine je vsekakor igra Overcooked.

To je naslov, ki je bil ustvarjen za igranje z drugimi in to na razdeljenem zaslonu, za zabavo pa potrebujete samo tipkovnico in miško ter še en kontroler.

Trik igre je, da morate skrbeti za naročila ter ta izpolnjevati v kuhinji. To pomeni rezanje zelnjave, pečenje mesa ter pomivanje krožnikov.

Stopnje zlagoma postajajo vse težje in za napredovanje se bo sčasoma potrebno prekleto potruditi, kar zahteva dobro koordinacijo med igralcem.

Overcooked je igra, ki ne bo stestirala samo vaše igričarske kondicije ampak tudi vašo vezo, saj bodo prepiri neizogibni in so praktično del izkušnje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime