Ford izdelal posteljo, ki vašega prostorsko grabežljivega partnerja prevrne nazaj na njegovo stran

Če si svojo posteljo delite še s kom drugim, ste gotovo že naleteli na problem, ko se zbudite sredi noči in ste stisnjeni ob steno, na glavi pa vam počiva roka partnerja.

Dobra novica je, da je Ford, ki se sicer v glavnem bavi s proizvodnjo avtomobilov, izdelal prototipno posteljo, katera grabežljivega sanjača nežno prevrne na njegovo stran.

Zadeva se imenuje “The Lane-Keeping Bed” in uporablja njihovo lastno tehnologijo, ki poskuša voznika obdržati na sredini svojega pasu.

Postelja ima nameščene senzorje in ko ti zaznajo, da se je oseba premaknila na napačno stran, se zaženejo integrirani tekoči trakovi, ti pa spečo osebo nežno premaknejo nazaj na njegovo pozicijo.

Slaba novica je, da gre zaenkrat samo za prototip in da zaenkrat še ni nobenih planov, da bi postelja prišla v dejansko prodajo.

Doktor Neil Stanley raziskuje spalne navade posameznikov in manjek prostora pri spanju je po njegovih ugotovitvah velik problem:

“Ljudje smo najbolj ranljivi med spanjem zato smo sprogramirani, da se ob dotiku nekoga drugega zbudimo.

Če se tako nekdo prevrne na vašo stran, bo top pri vas vzbudilo obrambni mehanizem in potem boste povsem prebujeni in vas čaka noč brez spanca, medtem ko vaš partner spi naprej nemoteno. Videl sem že, ko so takšne zadeve uničile razmerja.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime