HBO dokumentarec o spolnih nasiljih Michaela Jacksona prejel tožbo

Leaving Neverland je nov dokumentarec hiše HBO, ki je sestavljen iz dveh delov v katerih priče izpovedujejo svoje zgodbe o domnevnih spolnih nasiljih v 90-ih letih slavnega kralja popa, Michaela Jacksona. Film je požel vrsto kritik oboževalcev Michaela Jacksona, katerega družina oz. posestvo je vložilo tožbo proti omenjeni televizijski hiši in zahtevala 100 milijonov ameriških dolarjev kazni.

Michael Jackson je zapisan kot tretji najbolj prodajan glasbenik takoj za skupino The Beatles in Elvisom Preasleyem, a je njegova kariera doživela močan udarec v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so na dan pricurljale novice in izpovedi mladoletnih fantov, ki naj bi bili žrtve spolnega nasilja s strani kralja popa. Prvi izmed njih je bil takrat trinajst letni Jordan Chandler, ki obtožbe ni mogel dokazati, za njem pa so se vrstile tudi obtožbe drugih, ki naj bi jih Michael spolno zlorabil.

V filmu se pojavita tudi dva izmed glavnih žrtev Wade Robson in Jimmy Safechuck, ki se izpoveta in trdita, da sta na zaslišanju pred leti lagala, saj naj bi bila takrat pod Jacksonovo prisilo.

Jacksonova družina je spisala kar 53 strani dolg dokument v katerem izražajo svoje zahteve in mnenje, da je HBO-jev dokumentarec, citiram: “Enostranski maraton nepooblaščene propagande, ki brez sramu izkorišča nedolžnega človeka, ki se ne more braniti”.

HBO je tožbi že odgovoril in sicer z zanimivim sporočilom, v katerem so zapisali, da se bo film vseeno še predvajal in da jih očitki Jacksonove posesti ne bodo ustavili. Film se bo ponovno začel predvajati 3. in 4. marca, tako da si ga bo lahko ogledalo še celotno človeštvo. Kaj je res in kaj se je zares dogajalo pri popularnem kralju popa pa najbrž ne bomo izvedeli nikoli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime