Izpod rok slovenskih razvijalcev danes izide igra Grounds of Glory

Slovenska razvojna scena resda ni ogromna, a jo bo konec tega tedna razburkala nova tretjeosebna akcijska igra razvojne ekipe GG Studios d.o.o.. Tokratni projekt najdemo pod imenom Grounds of Glory, gre pa za prvo igro tega slovenskega neodvisnega studia in vsekakor nas vse zanima, kakšna prihodnost jo čaka.

Prve informacije o igri Grounds of Glory smo dobili že pred časom, ko se je v aprilu 2017 pojavila na takrat še Greenlight sistemu platforme Steam. Isto leto smo lahko na Slovenski igričarski konferenci (SGC) 2017 videli demonstracijo in malce manj kot dve leti kasneje bo za ceno 15€ na voljo za vse igralce širom sveta.

Zakaj sploh gre?

Grounds of Glory je tretjeosebna večigralska akcija igra, zasnovano na Unreal Engine 4, v kateri se nasprotniki pomerijo na vnaprej določenih bojiščih ali arenah. Snovalci so izrazili navdušenje nad starošolskim WoW PVP arena načinom in so okrog podobnega principa želeli ustvariti celotno igro.

Osrčje predstavlja medsebojno tepežkanje različnega števila igralcev, saj je možno igrati v dvojicah ali v skupinah po tri. Ustvarjalci so veliko pozornosti posvetili pravilnemu sledenju in trku projektilov, kjer pazljiv nadzor in sposobnost igrata ogromno vlogo.

Glede na videno lahko pričakujemo izpiljen, uravnotežen in akcije poln borilni sistem, sloneč na predvidevanju nasprotnikovih potez. Seveda ne smemo pozabiti tudi na uničljive elemente okolja, kjer lahko igralec z uničenjem zidov in ostalega okoliša potek boja hitro spremeni v svojo korist.

Seveda vsakdo, ki je kadarkoli igral World of Warcraft ve, da se vse prične že pri igralnem liku. Pri gradnji lahko izbiramo med tremi osnovnimi vlogami. Te so: Arkanist (boj na daljavo), Prerok (zdravljenje) in Bojevnik (boj od blizu). Pri vsaki od vlog ima igralec na voljo še tri poddrevesa, ki se osredotočajo na različne veščine izbranega bojevnika, s čimer si lahko ustvarite lik po meri, tako glede izbire veščin in pasivnih sposobnosti kot tudi izgleda. Z zmagami in opravljanjem vsakodnevnih nalog se lahko okitite tudi z različnimi ogrinjali in si recimo nadenete boljši oklep.

Popolna integracija s platformo Steam in dodelan sistem rangiranja in najdbe nasprotnikov s podobnimi bojnimi sposobnostmi bi naj poskrbela za odlično izkušnjo vseh tistih, ki iščejo spopad s sebi enakimi.

“Grounds of Glory je projekt iz strasti skupine prijateljev, ki je v preteklosti rada preigravala večigralske igre. Prav te izkušnje, posluh in dostopnost glede komentarjev in kritik skupnosti so pripomogli k takšnemu izdelku, kot je danes pred vami.”

Vsekakor razvijalcem vsi želimo vse dobro pri izidu igre in hkrati upamo na vse dobro tudi v prihodnje! Nikoli ne veš. Morda pa bomo dobili igro, ki bo po popularnosti konkurirala Fortnite.

V prihajajočih dneh lahko pričakujete tudi objavo intervjuja z razvojno ekipo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime