Riot kaznoval seksistični škandal v priznani LoL ligi

Riot Games je tudi uradno kaznoval ekipi v ruski ligi LCL, po seksističnem škandalu, ki se je pripetil 17. februarja. V letošnji sezoni like LCL v igri League of Legends sodeluje tudi popolnoma ženska ekipa Vaevictis eSports, ki je bila na ta dan deležna seksističnih opazk.

Opozorilo sta prejeli ekipi ROX ter Vega Squadron, ki sta zaradi svojih neumnih početjih plačali svoj davek. Ekipa ROX je v svoji igri proti omenjeni ženski ekipi v pick&ban fazi igre, odstranila 5 support herojev in s tem jasno dala sporočilo, češ da ženska populacija igra samo support heroje. Pravilo sicer dopušča, da se igralci lahko prostovoljno odločijo odstraniti kateregakoli heroja, a so tako pri LoL skupnosti kot pri Riotu to vzeli kot jasno nespoštovanje ženske ekipe.

https://i.redd.it/agucfvlkkyg21.png
Ekipa ROX je banala Nami, Janno, Lulu, Thresha in Brauma

Nič manj seksistično ni bilo tudi v igri med Vegasquadron in Vaevictis eSports, kjer Vega namerno ni želela končati igre in namenoma zavlačevala igro, ki se je na koncu končala pri rezultatu 52:2.

Ekipi sta za sedaj prejeli samo navadno opozorilo, a bi se za organizacijama ob naslednjem podobnem spodrsljaju lahko začele tresti hlače. Igralke omenjene ekipe so sicer rangirane precej nižje od ostalih profesionalih igralcev v ligi, zato se ekipe pričakovano ne bodo pretegnile ob igranju proti njim in bi se podobne situacije pripetile še kdaj.

Celotno izjavo Riota si lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. @Mirko Sej se ne zgovarjajo na seksizem, Riot Games so sami ukrepali. In so vse prej kot zanič, da prideš v taka tekmovanja moraš biti zelo dober…sej tudi na svetovnih prvenstvih od smučanja je zadnji/a na lestvici veliko boljši/a kot katerikoli lajk

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime