Fnatic in TSM se prebujata iz zimskega spanca

Za nami sta že peti in šesti teden severnoameriškega ter evropskega tekmovanja v igri League of legends. Večjih presenečenj nismo dočakali, smo pa lahko spremljali napete dvoboje in polne preobratov.

Petek se je pričel z “našo” ligo, kjer smo že za uvod v 6. teden pričakali dvoboj med G2 ter Schalke 04. Ekipi, ki sta bili ob začetku tega tedna uvrščeni povsem pri vrhu in bosta kot kaže tudi na koncu osvojili TOP 3 mesta v Evropi. Caps je še enkrat dokazal zakaj je eden boljših mid lanerjev na svetu, saj je praktično “one-shottal” vsakega igralca ekipe Schalke 04, ki se je za zmago moral kaj kmalu obrisati pod nosom. Za tem je sledil najbrž najmanj pričakovan dvoboj tedna med ekipama exceL ter Rogue. Rogue se je maščeval za svoj prvi poraz in tako izenačil svoj rezultat na dnu razpredelnice na 2-10. Večjih težav v prvem dnevu nista imela tudi Vitality in Misfits, ki je premagal SK (crownsh0t je odigral zelo solidno). Ob koncu dneva smo lahko dočakali še Fnatic-Origen, kjer je Fnatic popolnoma uničil Origen.

G2 Esports je tudi v soboto začel kot prvi in zlahka premagal exceL, ki se sedaj nahaja povsem na dnu z ekipo Rogue (2-10), medtem ko G2 z 11-1 še naprej sameva na vrhu. Nato je sledil zelo zanimiv dvoboj med SK Gaming ter Schalke 04, ki je pripadel SK Gamingu, ki se je še bolj utrdil na sredini lestvice. Origen je imel za sabo zelo slab teden, saj je izgubil oba dvoboja, kjer je bil v soboto boljši Splyce, Fnatic pa se je ob zmagi nad ekipo Vitality povsem približal sredini in je sedaj na 8. mestu z rezultatom 5-7.

V Severni Ameriki so stvari podobne, kjer dominira Team Liquid, na sredini imamo kopico izenačenih ekip, na dnu pa samevata dve ekipi. Liquid je po porazu v prejšnjem tednu proti rivalom TSM v tem tednu odigral bolje ter premagal tako Echo Fox kot tudi 100 Thieves, ki so v tem tednu ponovno izgubili oba dvoboja. 0-2 sta šla tudi Echo Fox ter CLG, ki si 5. mesto sedaj delita z opTic Gaming ter Golden Guardians (vsi 4-6). TSM se je z dvema zmagama (CLG, FlyQuest) prebil na 3. mesto, kjer sedaj zaostaja le za Cloud 9 (8-2) ter Liquidom (9-1). Vse omenjene ekipe so v tem tednu ostale brez poraza.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime