Kako dobro vidite? Na spletu se je pojavil test, ki dodobra preizkusi vašo zmožnost ločevanja barv

Spletna trgovina z optiko Lenstore je razvila orodje Colour is in the Eye of the Beholder, ki uporabnike dodobra preizkusi v ločevanju barvnih odtenkov.

Njihova raziskava v januarju je na test postavila 2.000 Britancev in pokazala zanimive rezultate.

Ti so prikazali, da s starostjo naša zmožnost ločevanja odtenkov pada in je najboljša, tako pri moških kot tudi pri ženskah, v starosti med 31 in 35.

Ženske tudi bolje ločijo barve, saj so moški zadeli 53.8% pravilnih kombinacij, medtem ko so ženske zmagale s 57.7%.

Nekateri rezultati so tudi precej presenetljivi, saj tisti, ki govorijo svoj materin jezik ter še vsaj dva druga, bolje ločijo odtenke in so v povprečju zadeli 60% pravilnih odgovorov.

Nismo pa možakarji povsem za odpis, saj se staramo kot dobro vino. Raziskava je pokazala, da v starostni skupini med 66 do 89 vidimo bolje od žensk.

Test lahko opravite tudi sami in sicer preprosto kliknete spodnji gumb “Let’s Play”, svoje rezultate pa lahko potem primerjate z britansko populacijo.Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

1 KOMENTAR

  1. Če je šlo za spletno raziskavo je rezultate potrebno vzeti z rezervo, ker so v večji meri odvisni od kakovosti zaslona (sposobnosti barvne reprodukcije), kot pa posameznikovih vidnih zmožnosti. Recimo, na prenosniku s cenenim TN zaslonom sta stolpca mnogokrat identična, med tem ko je razlika na kakovostnem IPS vidna že na daleč.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!