Kako dobro vidite? Na spletu se je pojavil test, ki dodobra preizkusi vašo zmožnost ločevanja barv

Spletna trgovina z optiko Lenstore je razvila orodje Colour is in the Eye of the Beholder, ki uporabnike dodobra preizkusi v ločevanju barvnih odtenkov.

Njihova raziskava v januarju je na test postavila 2.000 Britancev in pokazala zanimive rezultate.

Ti so prikazali, da s starostjo naša zmožnost ločevanja odtenkov pada in je najboljša, tako pri moških kot tudi pri ženskah, v starosti med 31 in 35.

Ženske tudi bolje ločijo barve, saj so moški zadeli 53.8% pravilnih kombinacij, medtem ko so ženske zmagale s 57.7%.

Nekateri rezultati so tudi precej presenetljivi, saj tisti, ki govorijo svoj materin jezik ter še vsaj dva druga, bolje ločijo odtenke in so v povprečju zadeli 60% pravilnih odgovorov.

Nismo pa možakarji povsem za odpis, saj se staramo kot dobro vino. Raziskava je pokazala, da v starostni skupini med 66 do 89 vidimo bolje od žensk.

Test lahko opravite tudi sami in sicer preprosto kliknete spodnji gumb “Let’s Play”, svoje rezultate pa lahko potem primerjate z britansko populacijo.



Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Če je šlo za spletno raziskavo je rezultate potrebno vzeti z rezervo, ker so v večji meri odvisni od kakovosti zaslona (sposobnosti barvne reprodukcije), kot pa posameznikovih vidnih zmožnosti. Recimo, na prenosniku s cenenim TN zaslonom sta stolpca mnogokrat identična, med tem ko je razlika na kakovostnem IPS vidna že na daleč.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime