Microsoft si lasti “najbolj tiho sobo na svetu”, ki je za izgradnjo zahtevala 1,5 milijonov dolarjev

Po dolgem dnevu v službi ali šoli, bi se zagotovo vsakemu prilegel trenutek tišine.

In tega bi zagotovo našli v Redmondu, kjer ima Microsoft postavljen svoj sedež. Globoko v notranjosti pa se skriva nekaj, česar ponavadi ne najdete na naslovnicah časopisov.

Gre za najbolj tiho sobo na svetu, saj je kot taka tudi zapisana v Guinnessovo knjigo rekordov.

Soba ni ravno preveč ogromna, saj v vsako smer meri 6.36 m, skriva pa se za šestimi sloji cementa – vsak od njih v debelino meri 30 cm, to pa pomaga, da se v sobo ne sliši zvokov od zunaj. Zaščitena je pred 120 decibeli hrupa in dejansko bi lahko pred zgradbo vzletel reaktivec in bi ga komajda slišali.

Soba je na stenah obdana s peno iz steklenih vlaken, stoji pa na 68 vzmeteh za blaženje vibracij, na lastni ločeni temeljni plošči in je tako praktično ločena od preostale stavbe.

Gradnja je Microsoft stala 1,5 milijonov dolarjev in se uporablja za testiranje naprav kot so denimo slušalke ali pa klikanje miške, saj mora vse to zveneti popolno.

Vendar je komora tako tiha, da ljudem ne uspe ravno dolgo zdržati v njej. Tisti, ki so vstopili vanjo, ne prenesejo zvoka svojega dihanja ali pa kruljenja v želodcu, zgodi pa se tudi neprijetno zvonjenje v ušesih.

Rekord drži nekdo, ki je v sobi zdržal 45 minut, večina pa se po minuti obrne in hitro zapusti komoro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime