Razvijalci moda Skyrim Together obtoženi nedovoljene uporabe SKSE kode

Igralci Skyrima zagotovo poznate mod Skyrim Together, ki omogoča co-op igranje osmim igralcem skupaj. Mod je v izdelavi že nekaj let in se je pred kratkim približal zaprti beti. No ta teden pa je na plan pricurljala novica oz. obtožba enega izmed razvijalcev SKSE kode, ki je obtožil razvijalce moda Skyrim Together, da so uporabili njihovo kodo brez enega samega dovoljenja. Na redditu je objavil temo v kateri jasno razloži in doda dokaze, ki kažejo na kopiranje kode.

SKSE oz. The Skyrim Script Extender je sicer prav tako zelo priznan mod, ki je zelo uporaben med Skyrim modderji saj v igro dodaja cel kup novosti, ki jih sama igra Skyrim ne ponuja.

SKSE developer je takole odprl temo na Redditu ter obtožil Skyrim Together modderje

Problem se je razširil predvsem zaradi denarja, ki je vložen v Skyrim Together mod, saj imajo te odprt Patreon račun na katerega morajo biti igralci, ki želijo igrati mod tudi naročeni. Njihov Patreon ima več kot 28.000 naročnikov, za igranje pa mora vsak igralec odšteti vsaj 1$ kar nanese na kar lep denarni izkupiček. Glavne obtožbe gralcev so zato letele na zaslužek Skyrim Together moda, ki naj bi praktično služi na račun SKSE kode.

Eden izmed razvijalcev Skyrim Together moda je na obtožbe že odgovoril, kjer je opisal situacijo. Povedal je, da bo mod popolnoma zastonj, a le ko bo ta izšel iz bete. Potem pa je prešel na dramo s SKSE razvijalci, kjer je potrdil, da so v preteklosti uporabljali njihovo kodo a da so se zaradi nesoglasij odločili prenehati sodelovati z njimi in da je mogoče od kode v njihovem modu ostalo še kaj. Za konec je pozval ljudi, da naj se na njihov Patreon ne naročijo, če mislijo, da denarja razvijalci niso vredni in da naj raje počakajo na celoten izid, ki bo kot omenjeno v celoti zastonj. Omenil je, da na projektu dela 10 ljudi, mesečni zaslužek je približno 35.000$ kar po obdavčitvi nanese na minimalno plačo zaposlenih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Ko smo ravno pri stvareh, ki omogočajo, da več igralcev naenkrat igra kakšno igro iz The Elder Scrolls serije:
    TES3MP je zanimiv projekt s katerim lahko TES III: Morrowind igraš skupaj z drugimi ljudmi. Razvijalci so vzeli OpenMW in mu dodali večigralstvo. Koda obeh projektov je prosta in odprta.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime