Nintendo razkril plače svojih zaposlenih

Analist iger v Aziji Daniel Ahmad je razkril zanimive podatke zaposlenih v podetju Nintendo of Japan, ki prikazujejo povprečno starost, dobo zaposlitve, plačo, delovni čas in še več. Podatki veljajo samo za zaposlene na Japonskem, medtem ko za Nintendo of Europe in Ameriko še ni podatkov.

Nintendo of Japan ima zaposlenih več kot 2.200 ljudi, ki so v povprečju stari 38 let in so v podjetju zaposleni 13.5 let. Njihov povprečen delovnik traja 7 ur in 45 minut in sicer od 8:45 do 17:30 z enourno pavzo za malico/kosilo. Letna plača znaša 80.000 $, kar nanese na približno 6.500€ mesečno. Objavili so tudi plače za zaposlene, ki imajo ustrezno izobrazbo in so v podjetju zaposleni prvo leto, zaposlujejo pa na prav vseh oddelkih, tako da imajo tamkajšni zaposleni lahko kakršnokoli izobrazbo.

Zaposleni, ki imajo opravljen kolidž oz. višjo strokovno šolo bodo nagrajeni z 1.667€ plače, medtem ko vsi, ki so opravili univerzitetni program prejmejo 1.836€. Tisti, ki imajo opravljen magisterij si lahko nadejajo 1.915€ plače, vsi, ki imajo opravljen doktorat pa 2.033 €. Poleg tega zaposlenim pripadata še nagradi v mesecu juniju in decembru, enkrat letno (v aprilu) pa se jim plača tudi poviša. Vsi začetniki imajo na začetku tudi dvomesečno poizkusno dobo, po kateri dobijo možnost redne zaposlitve. Kdo si torej ne bi želel delati v Nintendu, kjer pogoji res izgledajo odlični?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime