Tretja zvezdica za Astralis, ki izenačuje rekorde

Končan je tudi prvi letošnji major CS:GO dogodek IEM Katowice 2019, ki je postregel s kar nekaj presenečenji. Največje je zagotovo finska ekipa ENCE, ki se je prikopala vse do finala, kjer pa so morali priznati premoč najboljši ekipi sveta.

Četrtfinalni dvoboji so bili presenetljivo enostranski, saj so se prav vsi končali z rezultatom 2-0. V prvem krogu izločilnih bojev smo že dočakali presenečenje, ko je ENCE nazaj na onkraj luže poslal ameriško ekipo Liquid, ki bo nedvomno izgubila status 2. najboljše ekipe sveta. Drugih večjih presenečenj ni blo, saj so se v polfinale uvrstile še ekipe Astralis, MIBR ter Na’Vi.

Sledilo je prvo polfinale med ekipama ENCE in Na’Vi, kjer smo vsi pričakovali gladko zmago ekipe Na’Vi kar pa se ni zgodilo. ENCE je šokiral tudi Na’Vi in bo razburiljivi 3. mapi skočil v finale, kjer jih je pričakala najboljša ekipa sveta, Astralis, ki je v svojem polfinalnem obračunu odpravila brazilski MIBR.

V nedeljo se je odvilo še finale, kjer pa je bil ENCE konkurenčen le na prvi mapi, ki se je končala z rezultatom 16-11 (train). Druga mapa je bila le sprehod do tretje zvezdice na velikih turnirjih, ki je ekipi Astralis pomagala do izenačitve rekorda Fnatica po osvojenih major turnirjih (3 naslovi). Glede nato kako v zadnjem letu oz. dveh igra Astralis pa to definitivno ni njihov zadnji osvojen major dogodek in bi že na naslednjem lahko podrli nov rekord.

MVP naslov oz. naslov za najkoristnejšega igralca je pripadel Magisku, ki je le 2 od svojih 11 tekem končal z negativnim rezultatom in je bil tako tudi najboljši igralec svoje ekipe. To je že drugi zaporedni MVP naslov enega izmed članov igralcev ekipe Astralis, po tem ko je na Londonskemu FACEIT Majorju MVP naslov pripadel Nicolaiu “device” Reedtzu.

Rezultat iskanja slik za astralis katowice 2019

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime